Долорес Атанасова Здравкова

Бивша олимпийска шампионка по гребане представя самостоятелна изложба

На 9 октомври, в 19 часа, в галерия "Гешов" в София ще се открие първата самостоятелна изложба на Долорес Атанасова Здравкова. Вече 29 години тя не живее постоянно в България, животът ѝ преминава между Испания и родната страна. Долорес Атанасова..

публикувано на 08.10.20 в 18:49

Блокфлейтистът Ерик Босграаф откри фестивала "Изкуството на барока" 2020

Холандският виртуоз Ерик Босграаф не за първи път радва почитателите на фестивала "Изкуството на барока" с уникалното си присъствие, но както казва артистичният директор Зефира Вълова, той "обича да гъделичка българската публика и да я закача с..

публикувано на 08.10.20 в 15:41

"Приказки от Горната земя: Мина, магиите и бялата стъкленица” стигна до Острова

Факт е  първата от три десетилетия насам българска детска книга, преведена на английски и издадена във Великобритания. Това е първата част от  фентъзи поредицата "Приказки от Горната земя: Мина, магиите и бялата стъкленица” на детската писателка..

публикувано на 08.10.20 в 15:08

„Златното око“ започна в Попово

„Открихме десетото издание на фестивала „Златното око“, в който участват 35 филма, като ни радва това, че 17 от тях са български игрални филми“, съобщи за „Хоризонт до обед“ Петя Габровска, координатор на кинофестивала в Попово, който беше открит..

публикувано на 08.10.20 в 14:53

„Рангел завинаги“- каквито и да сме, ние вече сме спомени

„ Запознах се с Рангел Вълчанов , когато беше на 50 години и снимаше „Лачените обувки“, каза в „Хоризонт до обед“ Коста Биков, филмов режисьор и документалист преди премиерата на филма му за Рангел Вълчанов – „Рангел завинаги“, друг голям..

публикувано на 08.10.20 в 14:31
Надежда Дичева получи от Калина Богоева наградата на публиката

Обявиха наградените в Х конкурс "Маргарита Арнаудова"

Четирима млади хореографи достигнаха до финала на Х конкурс за съвременна хореография върху българска музика за наградата на името на Маргарита Арнаудова. Събитието беше на 7 октомври, на сцената на Националния музикален театър "Стефан Македонски"...

публикувано на 08.10.20 в 13:39

Зелма Алмалех за толерантността като култура и културата на толерантността

"Толерантността като култура" - това е темата на хепънинг, организиран от сайта "Въпреки". На 10 октомври от 12 до 18 часа столичната улица „Цар Самуил” в отсечката между „Солунска” и „Денкоглу” ще бъде територия за изложби, дискусия, прожекции,..

публикувано на 08.10.20 в 12:15

Фонд "13 века България" отличи пианистката Виктория Василенко

Националният дарителският фонд "13 века България" учреди награди, с които да подпомага млади българи от сферата на науката и изкуството. Отличията бяха връчени в Деня на музиката, 1-ви октомври, на церемония в Националната художествена галерия. Сред..

публикувано на 08.10.20 в 11:50

Албумът на Диана Дамрау “Tudor Queens” излезе на световния музикален пазар

В новия си албум “Tudor Queens” знаменитият сопран Диана Дамрау се превъплъщава в трите кралици от династията Тюдор в оперите на Доницети – Анна Болейн и Мария Стюарт съответно в едноименните опери, и Елизабет I в „Роберто Деверьо”.Българската..

публикувано на 08.10.20 в 11:38
Проф. Атанас Куртев

Пианистът Атанас Куртев - 60 години на сцената

Тази година проф. Атанас Куртев празнува 60 години на сцената и случаят беше отбелязан на 29-и септември с празничен концерт в залата на Националната музикална академия. Заобиколен от десетки свои ученици, колеги и последователи, известният..

публикувано на 07.10.20 в 22:24