Хоризонт за вас


Публикации

Томислав Дончев

Национален план: Иновативна, зелена, свързана и справедлива България

Четири приоритетни сфери са обособени в Националния план за възстановяване и устойчивост на България, който бе представен виртуално от вицепремиера Томислав Дончев. В него са обединени проектите, които страната ни ще защити пред Брюксел по инструмента..

обновено на 30.10.20 в 16:41

Албена Декова: Будители са всички хора с вътрешна светлина

„ Поезията ми помага в работата на психолог . Особено когато работи с деца един психолог си служи с притчи, с приказки“. Това сподели за предаването „Хоризонт за вас“ Албена Декова, председател на Дружеството на писателите в Плевен. Тя е..

публикувано на 30.10.20 в 15:48
Болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев

Общински болници в Благоевградско искат още легла заради Covid-19

Директори на общински болници в Благоевградско настояват Здравната каса да увеличи легловата база на лечебните заведения заради необходимостта да се осигурят повече места за прием на болни с усложнения от коронавирус. Крайно недостатъчни са и..

обновено на 30.10.20 в 15:25

Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените промени за втора пенсия

Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените от правителството промени, свързани с по-ниския процент, с който Националният осигурителен институт ще намалява държавната пенсия за хората, осигурени за втора в частните фондове. За..

обновено на 30.10.20 в 14:17

Проф. Нако Стефанов: Дисциплината помогна на Източна Азия да овладее коронакризата

„ Страните от Източна Азия успяха в голяма степен да ограничат разпространението на коронавируса на техните територии. Китай демонстрира успешна политика по блокиране на разпространението на вируса“. Това посочи пред БНР проф. Нако Стефанов,..

публикувано на 30.10.20 в 14:06

Пациенти в Кърджалийско със затруднен достъп до лаборатории за PCR тестове

В планинските и труднодостъпни райони болниците изпитват недостиг от специалисти за Covid отделенията. В област Кърджали пациентите със симптоми имат затруднен достъп и до лаборатория, за да си направят PCR тест. Това са хора, които живеят..

публикувано на 30.10.20 в 13:33

Д-р Маджаров: Всяка болница трябва да е готова да разкрие Covid отделение

„ Няма здравна система, която да е напълно готова да посрещне нещо непознато като коронавируса. Нашата не прави изключение . Важното е, че се правят разумни стъпки, които се въвеждат постепенно, а пропуските се попълват“. Това коментира пред БНР д-р..

публикувано на 30.10.20 в 13:02

Наред с останалите симптоми 20% от заразените с Covid-19 имат кожен обрив

20 процента от заразените с коронавирус, наред с останалите симптоми, проявяват кожен обрив, показват наблюденията на медиците от Клиниката по клинична алергология към Александровска болница. Много рядко симптомът се проявява като начален - при..

публикувано на 28.10.20 в 18:05
Брифинг за медиите на социалния министър Деница Сачева

Семейните месечни детски добавки без доходен тест само през 2021-ва

Правителството предвижда семействата да получават месечни детски добавки без доходен тест само за периода от 1-ви януари до 31-ви декември 2021 година . Това става ясно от публикувания проект на бюджета за 2021 година. В момента критерият за..

обновено на 23.10.20 в 17:30

Стоян Алексиев: Човеколюбието започва да има образ

„ Аз не правя нещата, аз ги живея и ги излъчвам . Гледам нашите български филми като един живот. И си казвам, че животът на всеки от нас е един филм. А когато гледам филм, си казвам – защо е толкова кратък животът и пълен с грешки, с мечти, с..

публикувано на 23.10.20 в 17:26