Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Явор Гечев: Инцидентите с кучета са логичен завършек на липсата на каквато и да била отговорност

Възрастна жена от село Литаково, община Ботевград, беше разкъсана от собственото си куче, порода питбул. Жената е починала след множество рани. Правозащитникът Явор Гечев коментира за БНР, че това е нелепа трагедия и за съжаление всяка година се случват..

публикувано на 02.07.21 в 18:02

Щети по 3000 частни жилища в Червен бряг след градушка като юмрук

В Червен бряг работят за преодоляване на щетите от снощната буря с градушка „като юмрук“, нанесла сериозни щети . Пострадали са 3000 къщи, 50 обществени сгради и 70 жилищни блока,  изпочупени са стъклата и на много леки автомобили,..

обновено на 02.07.21 в 17:40

„Гръцко синьо“ разкрива тайните на гръцките острови

Пътеводителят „Гръцко синьо “ разкрива тайните на гръцките острови. Автор е журналистката Анита Димитрова. „Странно е, че досега няма книга за гръцките туристически обекти от български автор“, посочи в „Хоризонт за вас“ Анита Димитрова...

публикувано на 02.07.21 в 17:27
Снимката е илюстративна

Сигнал за цените на задължителните униформи в училище

Столичанинът Добри Василев сигнализара в "Хоризонт" че цените на задължителните ученическите униформи за учебната 2021/2022 година са твърде високи, а училищата изискват и това да става от точно определена фирма. "Писахме и писма до директорката на..

публикувано на 02.07.21 в 16:03

Превозвачи, търговци и земеделски производители протестираха в Силистра

В Силистра продължават протестите заради затворения в града граничен пункт с Румъния за тежкотоварни камиони. Превозвачи, търговци и земеделски производители настояват онези от тях, чиито контрагенти в Румъния са по сухопътната граница,..

публикувано на 02.07.21 в 15:49

Ново обществено допитване на 4-ти юли в 4 села край Обзор

На 4-и юли ще се проведе обществено допитване в 4 села край Обзор. Местните жители ще отговарят на въпроса “Подкрепяте ли предложението селата Баня, Емона, Паницово и Козница да останат в пределите на община Несебър“. Инициативата е в отговор на..

публикувано на 02.07.21 в 15:25
Д-р Петър Марков

Д-р Петър Марков: През септември очаквам нова Covid вълна при слабо ваксиниране през лятото

"Ваксинацията в България върви с бавни темпове и  ваксинационното покритие  е изключително ниско, това е основното, върху което трябва да се работи", каза пред БНР д-р Петър Марков, епидемиолог. "Нужна е мощна и  устойчива кампания , която да разясни..

публикувано на 02.07.21 в 15:00
В София се състоя публично обсъждане на проекта за Национална карта на висшето образование.

Капацитетът на висшите училища е двойно по-голям от обучаваните студенти

Висшите училища в България имат капацитет да обучават 407 хиляди студенти или почти два пъти над реалния им брой, който в момента е 216 хиляди. Това е само един от дисбалансите в системата, отчетен по време на първата дискусия по проекта за..

публикувано на 02.07.21 в 13:12

60 семейства очакват помощ от държавата след наводнението в Котел

Отмина една седмица от повторното наводнение в град Котел и в село Тича . Все още си личат следите от бедствието, въпреки че общината отмени частичното бедствено положение. Улиците и дворовете вече са изчистени, но гледката от разбита покъщина може да..

публикувано на 02.07.21 в 12:56
Тони Димитрова

Тони Димитрова с нова песен - "Любов в сегашно време"

"Специален гост" в „Хоризонт за вас“ днес е певицата Тони Димитрова .   С новата си песен „Любов в сегашно време“ . „Връщам се от един горещ концерт от Черногорово, село до град Съединение , пяхме пред фантастични хора, а утре отивам в Разлог...

публикувано на 25.06.21 в 15:39