Хоризонт за вас


Публикации

Николай Брънзалов

Направление за тест за коронавирус - при 2-3 симптома

„ При наличие на два, най-много три симптома, от 10 изброени от нас , тестът за изследване за коронавируса да бъде назначаван за пациентите. Нашата препоръка е средство на избор да бъдат антигенните тестове, които са по-евтини и по-бързо..

публикувано на 06.11.20 в 14:56

Жени бежанки у нас с молба за помощ за дрехи

Зов за помощ. Жените бежанки у нас отправиха молба за помощ за дарение на дрехи за деца бежанци . За първите два дни от кампанията са дарени 170 км дрехи, поясни в предаването „Хоризонт за вас“ Линда Ауанис от Съвета на жените бежанки в..

публикувано на 06.11.20 в 14:36

Как да говорим с децата за коронавируса

Как да говорим с децата за коронавируса? При по-големите е добре да представим нещата каквито са, но при по-малките – на прост и смилаем, близък до истината език . Това препоръча детският психолог Мален Маленов. Според него при обясняване..

публикувано на 06.11.20 в 14:25

Съдът ли ще реши кой печели вота в САЩ

„В досегашните гласувания от разстояния в САЩ става въпрос за предварителна регистрация и така гласоподавателят получава легитимна бюлетина. На тези избори не е така, а и всеки един щат прие свои различни правила за гласуване по пощата. Така,..

публикувано на 06.11.20 в 13:57

Присъствено или онлайн обучение - дилемата продължава

Заради усложнената картина с разпространението на Covid-19 в учебните заведения училищни директори вече предлагат учениците от 1-ви до 12-и клас в цялата страна да преминат временно към дистанционно обучение . Подобно предложение направи в..

публикувано на 06.11.20 в 13:35
Георги Михайлов

Проф. Георги Михайлов: Национално регулиране на решенията за Covid кризата

„ Решенията за справяне с Covid кризата трябва да се обмислят внимателно, да се прилагат внимателно, но под национално регулиране. Много внимателен баланс трябва да има между вземането на здравните решения и влиянието, което ще окажат върху..

публикувано на 06.11.20 в 13:20

Даряването на кръвна плазма - път с препятствия

Липса на координация. Бюрократични неуредици. Липса на оборудване и липса на персонал. Това са изводите, които е направил Борислав Тасев – излекуван от Covid-19 и желаещ да дари кръвна плазма . Според него е неприемливо един дарител да не..

публикувано на 06.11.20 в 12:58
Срутена сграда в град Измир след силното земетресение

Силно земетресение в Егейско море, усетено е и у нас

По последни данни най-малко 22 души са загинали в Турция и Гърция след силното земетресение, станало в Егейско море вчера следобед, което причини най-сериозни щети в района на турския град Измир, както и на гръцките острови..

обновено на 30.10.20 в 23:57

Животновъдна асоциация: Местната власт раздава пасищата на приближени хора

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация посочват, че начинът, по който се разпределят за ползване пасищата от държавния и общински фонд, води до злоупотреби с европейски пари. По настояване на браншовата организация парламентарната комисия..

обновено на 30.10.20 в 18:25

Halloween в сиропиталището на Баткунската крепост

Средновековната Баткунска крепост край Пазарджик е във фокуса на отбелязването на Хелоуин . За крепостта до село Паталеница се знае малко, върху нея има старо разрушено сиропиталище, което ще бъде използвано като естествен декор. Целта е да се..

публикувано на 30.10.20 в 17:38