Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Изкупуването на череши по Кюстендилско спира заради внос на плодове от Турция

Днес в Кюстендил започва Празникът на черешата , но на сектора не му е до празнуване, защото чакат държавата да помогне за изкупуването на плодовете. Изкупуването на череши по Кюстендилско спира заради внос на плодове от Турция ,..

публикувано на 25.06.21 в 15:25

Нисък интерес към ваксинирането в ромските квартали

Само преди дни Министерство на здравеопазването обяви началото на кампания , която да привлече повече българи от ромската общност да се ваксинират , заради критично ниските нива на ваксинация сред тях - под 10%. Намерението е чрез популярни..

обновено на 25.06.21 в 14:40

Част от пътища в община Ардино станаха непроходими след проливните дъждове

След дъждовете пътища в община Ардино станаха непроходими. Кметове и хората искат незабавна намеса на държавата. В „Хоризонт за вас“ хората от село Сполука, където е силно засегнат 2 км. участък посочиха: „2 километра е където няма изобщо..

публикувано на 25.06.21 в 13:58
Тодор Галунов

Проф. Тодор Галунов: Бъдещият парламент не бива да се превръща в битка на местните лобита

„Действията на служебния кабинет продължават да засенчват предизборната кампания и тази тенденция е от началото на кампанията, като хората сякаш повече се интересуват повече какво ще направи кабинетът, отколкото от конкретните резултати“, каза пред..

публикувано на 25.06.21 в 12:29

Кореспондентът на БНР Пламен Христов пътешества с круизен кораб

Кореспондентът на програма "Хоризонт" на БНР Пламен   Христов направи пътешествие с круизен кораб. Корабът е тръгнал от Рим, преминал е покрай Неапол, Палермо, Генуа, Малта и е пристигнал отново в Рим, пътувайки по Средиземно море...

публикувано на 18.06.21 в 21:33

Ден на отворените врати ще се проведе в НАО Рожен

На празника на "Света Троица" ще се проведе ден на отворените врати в Националната астрономическа обсерватория   в Рожен. В Обсерваторията ще пристигне представител на австрийска фирма, производител на новия телескоп с оптична система, чието..

публикувано на 18.06.21 в 20:15

Двама членове на ВСС подадоха оставки

Оставки са подали членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев.  Оставките идват в края на седмицата, в която  на широка дискусия, организирана от служебния правосъден министър Янаки..

обновено на 18.06.21 в 18:22

ММА бойци са нахлули в Министерството на младежта и спорта

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков, известен с прякора Стъки, заедно с десетки състезатели от този боен спорт изненадващо нахлуха в Министерството на младежта и спорта с искане за среща с министър Андрей Кузманов...

обновено на 18.06.21 в 18:06
Петър Дундаков

Спектакълът "Песента на ветровете" на Петър Дундаков на 1-ви юли в Театър "Азарян"

" Първоначалната ми идея беше "Песента на ветровете" да не е единичен концерт , а да е платформа, която да се развива, във всяко ново издание да има нещо различно".  Това каза специалният гост в "Хоризонт за вас" - композиторът Петър Дундаков...

публикувано на 18.06.21 в 17:01
Телевизионната кула в Русе

Телевизионната кула в Русе е най-високата в страната

Телевизионната кула е едно от важните технически съоръжения, благодарение на които в северната част на страната се разпространяват радио- и телевизионните сигнали. Ако сте в Северна България и слушате радио, а телевизорът ви работи, това се..

публикувано на 18.06.21 в 16:52