Има ли мегдан

Може ли да се живее бавно в условия на повсеместна свързаност и комуникации?

Какво привлича търсещите уют и близост с природата на село млади хора?

Възражда ли се интересът към традиционните ценности?

Рубриката „Има ли мегдан“ в предаването „Графити по въздуха“ ни среща с ентусиасти и любители на зелената култура, със занаятчии, които не предават духа на старите майстори, с организатори на екофестивали, предприемачи и пътешественици.

Предаването се излъчва всеки четвъртък от 20 до 22 часа в ефира на програма „Хоризонт“.

Публикации

Нов живот за село Карайсен

Има ли мегдан за село Карайсен? Най-обикновено село в средата на Северна България, едно от най-големите в Община Павликени.  Там е водена първата битка на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Весела Николаева, Пламен Иванчев и Калин Чакъров..

публикувано на 15.02.19 в 14:40

Сдружение "ДоброЖънци" развива едноименно екоселище

Екоселище „Доброжънци“ отбеляза своя втори рожден ден. То е създадено от едноименното сдружение, което се занимава основно с градска екология и се опитва да направи Добрич по-зелен град.     Идеолог на сдружението е предприемачът Богдан Богдев, който..

публикувано на 04.02.19 в 08:26
Комплексът на Илия Кутлев в Илинденци

Глинените къщи - мода или зелена алтернатива

"Зелените номади, или зелените мигранти, търсещи т.нар. живи места извън големите градове, са интересна група хора, търсещи алтернативен начин на живот – достъп до ресурси, до чиста храна, допира до живата природа." Това каза в предаването..

публикувано на 18.01.19 в 13:29

Веселинка Кръстева: Плъстенето е най-старият занаят за създаване на тъкани

Предаването "Графити по въздуха" започва поредица за традиционните занаяти и вписването им в съвременния живот.  "Целта е да проверим дали нашето село се възражда и дали българите все още имаме връзка с ценностите, които са в основата на селския..

публикувано на 10.01.19 в 11:22