Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът работи за намаляване на ДДС с 3%

Данък добавена стойност може да бъде намален с три процента от 2011 година, обяви премиерът Бойко Борисов. Той не посочи при какви условия може да бъде взето решението, но подчерта, че правителството работи в тази насока.

Борисов коментира, че въпросът за евентуална данъчна амнистия може да се обсъжда, когато службите за сигурност, митниците и данъчните са напълно стабилизирани. Премиерът обаче предупреди, че решението може да доведе чуждата престъпност у нас.

По публикацията работи: Наталия Ганчовска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на общините Монтана и Берковица: Тирове да не минават през Петрохан

Жители на населени места от общините Монтана и Берковица не искат тирове да минават през Петрохан. Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. Жителите на монтанското село Благово също не са съгласни и изпратиха подписка до Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)...

публикувано на 10.05.24 в 17:16
Болница

Жената, обезобразена с ножица от приятеля си в Елена, вече е в стабилно състояние

41-годишната гражданска на Узбекистан, която беше обезобразена с ножица от 23-годишния си приятел, вече е в стабилно състояние и продължава лечението си в очното отделение на областната болница във Велико Търново. От Районната прокуратура, посочиха, че все още няма повдигнато обвинение на извършителя, защото не е готова поисканата съдебно-медицинска..

публикувано на 10.05.24 в 16:42

Великотърновският университет чества патронния си празник

Великотърновският университет, носещ името на светите равноапостоли Кирил и Методий, чества днес патронния си празник.  За 63-та година иконата на светите Кирил и Методий поведе шествието във Великотърновския университет.  Да не забравяме на кого дължим азбуката и културата си, призова великотърновският митрополит Григорий: "Да не забравяме..

публикувано на 10.05.24 в 16:28
Областният управител на Плевен Николай Абрашев

Областната управа в Плевен отчита добра координация за изборите

В Плевен е създадена добра координация между институциите за провеждането на предстоящите избори на 9 юни. Това стана ясно след първата среща в Областната администрация. "Координацията е добра, няма някакви сигнали, няма подадени проблеми. Тепърва започва изборният процес, от ден първи съм 24 часа на работа". Това каза областният..

публикувано на 10.05.24 в 16:22
Снимката е илюстративна.

Тяло на жена е открито в района на жп гарата в Кюстендил

Намерено е тяло на жена на железопътната линия в района на кюстендилската гара, съобщиха от полицията. Дежурна полицейска група е извършила оглед на мястото, тялото е откарано в местната болница за аутопсия. Жената е идентифицирана, тя е 54 години. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата...

публикувано на 10.05.24 в 16:18
Киър Стармър

Очакват Стармър да обещае премахване на схемата за депортиране на мигранти в Руанда

Във Великобритания лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър ще обещае да премахне правителствената схема за депортиране на мигранти в Руанда и да отклони 75 милиона паунда за финансиране на стотици нови специализирани служители, които да се справят с контрабандата на хора с нови правомощия за борба с тероризма.  Проект за..

публикувано на 10.05.24 в 16:05

Изложба в Ловеч за 60-годишнината от откриването на паметника на Васил Левски

В Ловеч тази вечер ще бъде открита изложба, посветена на 60-годишнина от откриването на най-големия и най-внушителен паметник на Васил Левски.  Изложбата е подготвена от Държавен архив – Ловеч и Регионалната библиотека "Проф. Беню Цонев". Експозицията проследява проекта и изграждането на паметника, като акцент е  ролята на ловешката..

публикувано на 10.05.24 в 16:00