Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С няколко "зелени дни" фестивал напомня, че пролетта е дошла

Четвъртото издание на пролетния фестивал за отговорен начин на живот "Зелени дни" ще се състои от 25 до 28 април пред Народния театър "Иван Вазов", съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Посетителите ще могат да опитат сертифицирани биопродукти, да тестват натурална козметика, да се запознаят с екологично ориентирани бизнес практики и да открият нови маршрути за екотуризъм.

Фестивалът дава възможност да се представи пред широката общественост бизнесът на малки и средни фирми, чието производство е подчинено на зелената идея. Посетителите ще се запознаят с различни екокаузи, които търсят съмишленици, и ще чуят разкази за интересни пътешествия.

Специално внимание в тазгодишното издание ще бъде отделено на децата. Познанието за природата и как да имаме отговорно отношение към нея ще достигне до децата под формата на забавления и игри.

По време на "Зелени дни" ще има детски фестивал с богата програма. Децата и родителите им ще станат част от множество образователни игри, работилници и изследователски забавления. Ще има кулинарна работилница, работилница за лодки, задвижвани от слънчеви панели, за кукли и красиви предмети, изработени от използвани и стари вещи. Ще има също така обучение по йога и керамика, детско велосъстезание, обучение по катерене.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.