Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на четвъртфинал в Мелбърн срещу Надал

| обновено на 20.01.14 в 10:58 БНР Новини
Григор Димитров ликува след класирането си на 1/4-финал в Откритото първенство на Австралия по тенис
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн, след като победи с 6:3, 3:6, 6:2 и 6:4 испанеца Роберто Баутиста Агут. Следващият му съперник, вече в спор за място на полуфиналите, ще бъде  номер 1 в света Рафаел Надал от Испания, който победи 16-ия в схемата Кей Нишикори със 7:6(3), 7:5, 7:6(3) след 3:16 часа игра. С победата Димитров вече си осигури място в топ 20 в света, както и близо 270 000 долара от наградния фонд.

Григор Димитров започна великолепно мача, като набързо поведе с 40:0, последва двойна грешка, но при втория си геймбол пусна още един ас и поведе. Въпреки че имаше предимство от 30:0, нашият тенисист пропусна да стигне до точка за пробив и позволи на испанеца да изравни.след две непредизвикани грешки на Баутиста Агут във втория гейм, но допусна обрат и изравняване на резултата. Все пак Григор стигна до пробив в четвъртия гейм и поведе с 3:1. В седмия гейм Димитров не даде шанс на опонента си, заложи на много силен сервис и се приближи на гейм от победа в сета. В последния гейм за първата част нашият тенисист набързо стигна до 40:0, пропусна първите два сетбола, но в третия не сгреши - 6:3.

Испанецът започна много добре втория сет, като спечели първия гейм на нула, а веднага след това и проби подаването на Димитров. Последва нов гейм за нула за Агут, което разколеба българина и противникът ни стигна до 4:1, а след това той спокойно си приключи сета с 6:3.

Григор започна мощно 3-тия сет, взе своето подаване и отново проби Агут в четвъртия гейм, който май се оказа и решаващ за резултата. След това двамата тенисисти спечелиха подаванията си, за да се стигне до решителния осми гейм, в който испанецът сервираше за оставане в сета. Две непредизвикани грешки на Баутиста Агут, ас и нова грешка доведоха Димитров до две точки за пробив. Още при първото разиграване Григор принуди испанеца да сгреши и поведе отново след 6:2.

В решаващия за нас четвърти сет двамата не позволиха пробив до 4:4. Драмата бе пълна - при сервис на Димитров Агут поведе с 30:0, но нашият набързо реализира 3 точки и поведе. След поредното си отлично излизане на мрежата Григор завърши топката и поведе 5:4. В последния гейм Баутиста Агут не успяваше да вкара първия си сервис и спокойно Григор Димитров стигна до мачбол. В последвалото разиграване съдиите видяха топката в аут, испанецът поиска "Ястребово око", което потвърди решението на съдиите - 6:4 и България има четвъртфиналист в турнир от Големия шлем.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турция ни спря за медалите на Евроволей за девойки

Националният отбор на България за девойки под 20 години остана без медал на Европейското първенство. Утехата е, че със сигурност ще се класираме за мондиала следващата година.  Българките останаха на трето място в група А на турнира в София. За място във финалната четворка трябваше Хърватия да победи Белгия, но стана обратното – 3:1 гейма за „червените..

публикувано на 14.08.24 в 06:00

Георги Костадинов и Кирил Десподов също отпадат от Шампионската лига

Освен Лудогорец, Кирил Десподов и Георги Костадинов със своите отбори ПАОК (Солун, Гърция) и АПОЕЛ (Никозия, Кипър) също отпаднаха в квалификациите на Шампионската лига. Георги Костадинов и неговият АПОЕЛ (Никозия) не успяха да продължат пътя си към груповата фаза на най-комерсиалния турнир след равенство 0:0 със Слован (Братислава) на стадион "ГСП" на..

публикувано на 14.08.24 в 05:49
Георги Дерменджиев

Тежко крушение за Лудогорец и отпадане от Шампионската лига

Лудогорец загуби тежко с 2:7 след продължения срещу Карабах и отпадна от Шампионската лига с общ резултат 4:8.  Реваншът в Разград вървеше при резултат 2:3 след първото полувреме и редовното време, а двата гола за българския шампион вкара Квадво Дуа, единият от дузпа.  Така Лудогорец ще играе плейофни мачове за влизане в групите на Лига Европа..

публикувано на 13.08.24 в 23:47
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна от Каролина Плишкова след два тайбрека в Синсинати

Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова напусна турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) още в първия кръг, след като загуби в два сета след тайбрек от Каролина Плишкова (Чехия). Плишкова спечели със 7:6 (3), 7:6 (3) за час и 43 минути и чака във втория кръг победителката от срещата Емма Наваро (САЩ), поставена под номер..

публикувано на 13.08.24 в 20:44
Георги Кабаков

Георги Кабаков ще ръководи сблъсъка между Лудогорец и Левски

Георги Кабаков ще ръководи дербито на петия кръг в Първа лига между Лудогорец и Левски в събота. Сблъсъкът на София между ЦСКА София и Славия е поверен на Волен Чинков. Съдийски назначения за мачовете от петия кръг в Първа футболна лига: 16 август 2024 г., петък, 19:00 ч. Спартак 1918 - ПФК Арда Кърджали 1924 ГС:    Венцислав Георгиев Митрев..

публикувано на 13.08.24 в 19:42
Левски

Дисциплинарната комисия към БФС глоби Левски с 6300 лева

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоби в размер на общо 6300 лева на Левски след мача им от 4-ия кръг в Първа лига срещу Крумовград. По-голямата част от тази санкция – 4000 лева, е за използване на ракети.  Решения  -  13.08.2024 г. след 4-ти кръг ППЛ: С предупреждения – 35 състезатели Дисциплинарната комисия спира..

публикувано на 13.08.24 в 18:50
Карло Томашец

ЦСКА 1948 подписа с хърватски защитник

ЦСКА 1948 обяви официално привличането на защитника Карло Томашец.  20-годишният хърватин е юноша на Динамо Загреб, а за последно е защитавал цветовете на румънския Университатя Крайова. "Всички в ЦСКА пожелаваме успех на Томашец и много щастливи мигове с червената фланелка", казаха от клуба в социалните мрежи.  В родината си защитникът е играл още..

публикувано на 13.08.24 в 18:47