Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенис: Блгария изравни на Финландия в Хелзинки

Димитър Кутровски изравни резултата срещу Финландия за "Купа Дейвис"
Снимка: tennis24.bg

Димитър Кутровски възстанови равенството в двубоя между България и Финландия в турнира купа "Дейвис", който продълажва в Хелзинки. Кутровски се наложи в три сета над Мике Континен с 6:4, 6:2 и 6:1, като показа стабилна игра срещу намиращия се на 15 позиции пред него в световната ранглиста финландец. Днес от 15 часа е решаващият мач на двойки, в който българският капитан Тодор Енев е заявил дуета Димитър Кутровски/Тихомир Грозданов, който трябва да се изправи срещу Ниеминен/Континен.

Финландия поведе по-рано през деня, след като звездата на домакините Ярко Ниеминен се наложи в три сета над Александър Лазов - 6:3, 6:0 и 6:3.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Боксьорите дариха пълен комплект медали от Европейското на Музея на спорта

Боксьорите дариха медали на Музея на спорта, шестима ще гонят още квоти за Париж

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински дари пълен комплект медали от завършилото преди дни европейско първенство за мъже и жени в Белград на Музея на спорта. Националите се прибраха от сръбската столица с безпрецедентните в историята на българския бокс 11 медала, като с титли се окичиха Светлана Каменова в категория до 57..

публикувано на 30.04.24 в 13:36

Флорида елиминира Тампа Бей в НХЛ, Далас изравни серията с Лас Вегас

Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като спечели серията с 4-1 победи над Тампа Бей. В петата среща тимът на Флорида срази у дома регионалния си съперник с 6:1. Така на полуфинала в Източната конференция Пантерите чакат победителя от серията между Бостън Брюинс и Торонто. По два гола..

публикувано на 30.04.24 в 09:42
Лестър

Лестър спечели титлата във второто ниво на английския футбол

Лестър Сити спечели титлата в Лига Чемпиъншип – второто ниво на английския футбол, след като победи като гост с 3:0 Престън НЕ в последна среща от 45-ия кръг. "Лисиците", какъвто е прякорът на тима, вече си бяха гарантирали изкачване във Висшата лига и преди този двубой, но сега ще направят завръщането си при най-добрите като шампиони, тъй като кръг..

публикувано на 30.04.24 в 09:30
Денвър - ЛА Лейкърс

Денвър елиминира ЛА Лейкърс в НБА, Оклахома също продължава напред

Канадецът Джамал Мъри вкара победния кош за шампиона Денвър Нъгетс четири секунди преди края и при резултат 106:106 с Лос Анджелис Лейкърс. Така Денвър спечели плейофната серия с 4:1 и за втора поредна година елиминира Лейкърс, след като миналата година постигна убедителна победа в плейофите с 4:0. Джамал Мъли завърши мача като най-резултатен с 32..

публикувано на 30.04.24 в 09:25
Яник Синер

Яник Синер се класира за осминафиналите на тенис турнира в Мадрид

Най-добрият италиански тенисист в момента Яник Синер, който е водач на схемата на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 7 877 020 евро, продължи без проблем към осминафиналите след успех над руснака Павел Котов с 6:2, 7:5 за малко по-малко от час и 40 минути игра. Мачът започна с редица пробиви, като Синер поведе спокойно с 2:0, но след..

публикувано на 30.04.24 в 08:04
Дженоа

Дженоа с категорична победа срещу Каляри

Отборът на Дженоа се наложи над Каляри с 3:0 в закриващия мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Тимът от Генуа си осигури успеха още преди почивката, като норвежецът Мортен Торсби откри резултата в 17-ата минута, а датчанинът Мортен Френдруп направи 2:0 десети минути по-късно. Малко след час игра Алберт Гудмундсон направи успеха на Дженоа..

публикувано на 30.04.24 в 07:49
Баварците ще разчитат отново на головите умения на Хари Кейн (в средата)

Байерн и Реал откриват полуфиналната фаза в Шампионска лига

С мача между Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) тази вечер от 22 часа, ще бъде даден старт на полуфиналната фаза в Шампионската лигапо футбол. Двата колоса на европейския клубен футбол ще се изправят един срещу друг в първи мач от 1/2-финалите на „Алианц Арена“. За Байерн това е последен шанс да спаси сезона си. Баварците стартираха със загуба от РБ..

публикувано на 30.04.24 в 06:15