Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метин Казак: Споразумението за свободна търговия между ЕС и САЩ трябва да улесни достъпа на българските фирми до американския пазар

Метин Казак
Снимка: БГНЕС

Българската търговско-промишлена палата организира дискусия на тема "Споразумението за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство между Европейския съюз и Съединените щати - възможности и предизвикателства за българския бизнес".

Дискусията се провежда във връзка с преговорите за свободна търговия между Евросъюза и САЩ и приетата на 23 май миналата година от Европейския парламент специална Резолюция относно преговорите в областта на търговията и инвестициите.

Българският евродепутат Метин Казак е член на Комисията по Международна търговия, която води преговорния мандат за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство със САЩ. Чуйте неговия коментар за ползите от това партньорство за България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.