Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ осъди насилието в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С декларация парламентарната група на ГЕРБ осъди насилието в Киев през изминалата нощ. В декларацията, прочетена от депутата Александър Ненков, се подчертава, че отмяната на европейската алтернатива на развитие на Украйна стои в основата на конфликта от последните месеци. 

Ние, депутатите от политическа партия ГЕРБ, сме дълбоко загрижени за ескалацията на насилието в Киев. Използването на насилие и от двете страни на конфликта е неприемливо. Обръщаме се към всички страни на конфликта да се въздържат от действия, които ще доведат до нова ескалация на напрежението и кръвопролития. Убедени сме, че само активният и конструктивен диалог може да доведе до най-доброто решение за Украйна. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кабаков

В Плевен по време на театрална репетиция тежко е пострадало 16-годишно момиче

В Плевен по време на театрална репетиция тежко е пострадало 16-годишно момиче. Настанено е в Университетската болница  "Д-р Георги Странски".  Днес директорът на театъра Димитър Кабаков свика спешна пресконференция:  "Детето пада в пропадало пред оркестрината на театъра. Инцидентът е тежък. Овладяни са травмите, намира се в УМБАЛ. Снощи беше операцията...

публикувано на 08.06.24 в 15:38

Поредни промени в съставите на СИК в чужбина

Часове преди изборите Централната избирателна комисия одобри поредни промени в съставите на секционните комисии в чужбина. Според съобщението на ЦИК, това се налага поради причини от обективен характер и невъзможност за участие.  Предложенията за смени са постъпили  както от външното ни министерство, така и от политическите формации, които излъчват..

публикувано на 08.06.24 в 15:36

Протест в София заради пътните катастофи с жертви

Протест заради тежките катастрофи с жертви по пътищата се проведе пред Съдебната палата в София. Той е организиран от сдружение "Ангели на пътя", като такива прояви днес има и в други градове в страната. Протестът е под надслов "Ден за размисъл към всички политици". Това съобщи БТА. Протест срещу убийствата по пътищата и във Варна На..

публикувано на 08.06.24 в 15:22

Продължават изборите за депутати в Европейския парламент

Изборите за депутати в Европейския парламент започнаха днес в Словакия, Малта и Латвия. В Словакия прогнозите са за победа на управляващата лява популистка партия "Смер". Излъченият от нея премиер Роберт Фицо, известен с критиките си към европейската военна помощ за Украйна и симпатиите си към унгарския премиер Виктор Орбан, бе прострелян на 15 май. Той..

публикувано на 08.06.24 в 15:19

Продължават масовите смени в съставите на СИК в Благоевградска област

Продължават масовите смени в съставите на секционните избирателни комисии в Благоевградска област, алармират от Районната избирателна комисия. Колкото до изборните материали - те бяха извозени от Общината до автобусите с пазарски колички на голяма търговска верига. Заради обема и тежестта на изборните книжа община Благоевград беше предвидила метални..

публикувано на 08.06.24 в 14:42
Мете Фредериксен

Мъжът, арестуван за нападението срещу премиера на Дания се изправя пред съда

Премиерът на Дания Мете Фредериксен, която снощи бе нападната по време на предизборно събитие в центъра на Копенхаген, е получила леко нараняване в следствие на камшичен удар. Това се казва в съобщение на датския кабинет. Датският премиер беше нападнат в центъра на Копенхаген, нападателят е арестуван Министър-председталеката е жива и здрава,..

публикувано на 08.06.24 в 14:29
Председателката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова

Камелия Нейкова, ЦИК: Всичко е наред с машинното гласуване

ЦИК не подготвя отмяна на машинното гласуване. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова по повод твърдения на политически партии от последните дни: "Всичко е наред с машинното гласуване. Ще се обърна отново към тези, които смятат, че ЦИК подготвя отмяна на машинното гласуване. Това категорично не е..

публикувано на 08.06.24 в 14:04