Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Петров от "България без цензура" отхвърли предположението, че партията му ще подкрепя правителството

Снимка: Добромир Видев

Росен Петров от "България без цензура", който посети парламента, отхвърли предположението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията на Николай Бареков ще подкрепя правителството до изборите.

В смисъл, ние това правителство няма да го крепим. 25-и май е край на този парламент, в който цари езикът на омразата. Аз, като правя прогнозата, съм категоричен.

Петров подчерта, че операция "Чисти ръце" трябва да се проведе.

Ако се усъмнят в чистота на моите ръце като личност, дълбоко съжалявам за това, което той е казал. Не съм бил в политиката толкова дълго време, не съм се виждал с Делян Пеевски, не съм държал парите на държавата в една определена банка, не съм продал БТК. Той ги продаде, господин Борисов. Ами да, трябва да се погледне богати ли са, бедни ли са, защото те се оказаха по-бедни от мене, пък аз съм един прост водещ, бивш.

В парламента Росен Петров остави манифест, в който се призовават депутатите на ГЕРБ да подкрепят операцията, която да доведе до изобличаване на "незаконно забогателите" Борисов и Цветанов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КФН: Пенсионните фондове са с положителна доходност

Bcичĸи yнивepcaлни, пpoфecиoнaлни и дoбpoвoлни частни пенсионни фoндoвe са с пoлoжитeлнa дoxoднocт – това сочат данните на Комисията за финансов надзор за последния до момента наблюдаван двегодишен период от 30 юни 2022 година до 28 юни 2024 година. Средноаритметичната доходност на годишна база за изминалия 24-месечен период за най-масовите..

публикувано на 22.07.24 в 13:36

Забравен сак блокира района на Терминал 1 на летище София

Блокиран е районът на Терминал 1 на летище София заради забравен сак. Екипи на полицията правят оглед. Не се допускат автомобили пред сградата на терминала, а хората, които са били вътре, са изведени. След като проверката приключи, полицията ще съобщи подробности. От летище София уточниха, че полетите не са засегнати.

публикувано на 22.07.24 в 13:30
доц.Милен Любенов

Доц. Милен Любенов: Няма шанс за правителство с третия мандат

Няма значение на коя партия ще бъде даден третият мандат, няма шанс за правителство с третия мандат. В това е категоричен политологът доц. Милен Любенов.  "Да се състави правителство в рамките на този парламент при положение, че виждаме разпадащи се парламентарни групи, би било наистина някаква голяма изненада. Аз изключвам какъвто и да е..

публикувано на 22.07.24 в 13:27
Ваня Кастрева

Над 700 седмокласници не са приети след второто класиране в София

Над 700 седмокласници не са приети след второто класиране в София, резултатите от което излязоха в петък миналата седмица. Това каза за БНР началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева. Публикувано е второто класиране от приема за гимназии след 7. клас В четвъртък, 25 юли, ще бъдат обявени свободните места в..

публикувано на 22.07.24 в 13:11
Туристка се разхлажда с ветрило до замъка Сфорца в Милано, Италия, 16 юли 2024 г.

След големите горещини в Италия през последните дни днес кодът е жълт заради очаквани валежи

Това лято над Апенинския полуостров  високите температури  се редуват с дъждовни бури и с лед големите горещини в Италия през последните дни днес кодът е жълт за лошо време и валежи.  Заради жегите през тези дни червен код беше обявен от Министерството на здравеопазването за 9 големи градове като Рим, Болоня, Перуджа, Пескара. На остров..

публикувано на 22.07.24 в 12:58

Съветът на ЕС удължи с половин година санкциите срещу Русия

Съветът на ЕС удължи с половин година санкциите срещу Русия заради войната в Украйна - до 31 януари 2025 г. В момента те се състоят от широк спектър секторни мерки, сред които ограничения върху търговията, финансите, технологиите и стоките с двойно предназначение, индустрията, транспорта и луксозните стоки. Мерките покриват и забраната за..

публикувано на 22.07.24 в 12:54
Белгийският външен министър Хаджа Лабиб (вляво) и френският външен министър Стефан Сежурне по време на Европейския съвет по външни работи в Брюксел, Белгия, 22 юли 2024 г.

Външните министри на Франция и Белгия коментираха оттеглянето на Байдън от надпреварата за Белия дом

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне смята, че няма да има промяна в поведението на Европа, независимо кой ще е в Белия дом.  Джо Байдън обяви, че се отказва да се бори за втори мандат на изборите през ноември Сежурне коментира решението на американския президент Джо Байдън да се оттегли от надпреварата за държавен глава..

публикувано на 22.07.24 в 12:35