Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейска инициатива за солидарност насърчава младежкото доброволчество

Снимка: europa.eu
Преди дни в Министерството на културата Панайотис Карнавос от Изпълнителна агенция "Образование, аудиовизия и култура" към Европейската комисия представи програмата "Европа за гражданите" 2014-2020 година.

За изминалия период 2007 - 2013 г., данните на Агенцията показват, че по програма "Европа за гражданите" от България са кандидатствали 216 проекта, като само 45 от тях са одобрени. Сред тях е и проектът "Европейска инициатива за солидарност - насърчаване на младежкото доброволчество" на фондация "Помощ за благотворителността в България".

Този спечелил проект е реализиран още през 2010 г. Това обясни пред Даниела Бенишева координаторът Людмила Атанасова. За нея и участниците в него истинско предизвикателство е било не написването му, а отчитането на средствата на стойност 44 хиляди евро. Каква е била целта на проекта и допринесъл ли е той за развитието на доброволчеството сред младите хора у нас. Чуйте какво каза Людмила Атанасова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.