Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутатите обсъждат сигурността на финансовите операции, европейския противоракетен щит, подслушването от страна на САЩ и навлизането на руски части в Крим

Снимка: WimBarbier

На предпоследната си сесия за настоящия мандат, Европейският парламент ще заседава по въпроси, свързани със сигурността на финансовите операции, включително по отношение на предотвратяването на финансирането на тероризма и изпирането на пари. Евродепутатите ще обсъдят доклад, в който се разглежда въпросът за информацията, придружаваща паричните преводи.

Ще бъде обсъден също доклад за улесняване на упражняването на правата, предоставени на работниците в контекста на свободното движение в Евросъюза. Отчита се, че действителното упражняване на свободата на движение остава съществено предизвикателство, а много работници често не са запознати със своите права.

Утре евродепутатутатите ще дабатират по европейския противоракетен щит, фондовете "Убежище, миграция и приобщаване" и "Вътрешна сигурност" и доклад, свързан с програмата за наблюдение на Агенцията за национална сигурност на САЩ и отражението й върху основните права на европейските граждани.

В дневния ред на Европейския парламент за утре е и дискусия за навлизането на руски части в Украйна. Засега няма предварително утвърден текст на документа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.