Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ не подкрепя увеличаването на цената на водата в София

Снимка: БГНЕС

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) няма да подкрепи искането на "Софийска вода" за увеличаване на цената на водата. Това заяви днес на брифинг в Столичната община Николай Стойнев, председател на стопанската комисия в СОС и зам.-председател на съвета.

От дружеството съобщиха вчера, че искат увеличение на цената на водата в София с 14 стотинки на куб./м от 1 юли, в съответствие с разчетите си за 2014 година. В момента един кубичен метър вода струва 1,76 лева.

Стойнев подчерта, че групата на ГЕРБ в СОС е стигнала до решението да не подкрепи поскъпването на водата след специален анализ, възложен на експерти. Според изготвеното становище инвестиционната програма може да се осъществи и със сегашната цена на водата. Той каза, че в предложения бизнес план "Софийска вода" предвижда намаляване на инвестициите с една трета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.