Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европарламентът ще гледа доклад, искащ пълно спиране на фондовете за България

Европейският парламент обсъди  доклад на бюджетната си комисия за това как е изпълнен годишният бюджет на Европейския съюз за 2012 г. В него  има специална точка, посветена на България.

В предложения от  докладчика Маркус Пийпър (ЕНП) коментар, озаглавен "Липса на напредък в България" се казва, че Европейският парламент  "приветства ясните изявления на Комисията в доклада за напредъка от 22 януари 2014 г. относно събитията в България; изразява дълбока загриженост относно липсата на напредък съгласно датиращия вече от седем години Механизъм за сътрудничество и проверка, и призовава Комисията да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали при тези обстоятелства изобщо е възможно използването на средства на Съюза съгласно правилата."

Заплашени ли са евросредствата за България – чуйте интервю по темата с евродепутата от левицата Илияна Йотова.

Според нея става въпрос за политически спекулации направени с предизборна цел и това по никакъв начин не поставя на риск еврофондовете за България.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.