Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономическият растеж на Китай през първото тримесечие е 7,4%

Автор:

Икономическият растеж на Китай през първото тримесечие е 7,4 процента, при 7,7 процента за същия период на 2013-а година, предаде Асошиейтед прес.

В Китай се наблюдава постепенно забавяне на растежа, което буди опасения от закриване на работни места и потенциално отражение върху търговските партньори на страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Делян Пеевски

Пеевски за решението на ЦИК за коалициите на двете фракции на ДПС: Незаконно

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи решението на ЦИК - двете коалициите, в които участват двете враждуващи групи в движението, да заличат ДПС в тях, като "незаконно". Той обвини председателя на ЦИК Камелия Нейкова, че е свързана с една от партиите в другата коалиция - СБОР. Пеевски заяви, че обвиненията срещу..

публикувано на 05.09.24 в 10:10

В с. Баничан очакват фестивала на "Огледната баница, селския труд и вкусния воден лук"

В с. Баничан от утре до 8 септември предстои кулинарен фестивал на "Огледната баница, селския труд и вкусния воден лук".   Фестивалът е феерия на цветове, музика, песни, танци и кулинария , каза пред БНР Румяна Джибова - секретар на читалище "Изгрев - 1930" в село Баничан. " Всяка година се опитваме да надграждаме фестивала. Всичко това се..

публикувано на 05.09.24 в 10:04

ПП-ДБ призова ВСС да не възобновявап процедурата за избор на нов главен прокурор

ПП-ДБ призоваха Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да не възобновява процедурата по избор на нов главен прокурор. "Висш съдебен съвет с изтекъл мандат няма демократична легитимност да избира нов главен прокурор за следващите седем години на Република България. Същият този Висш съдебен съвет в този си състав причини Гешев на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56
Сийка Кацарова

Сийка Кацарова: Здравният туризъм е свързан с развитието на селските райони

Спа секторът у нас се развива с устойчиво темпо и има добра средногодишна заетост – над 50% . През летните месеци в съчетание с климатолечение запълняемостта на базите е над 80 на сто. Това обясни пред БНР Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Правят се нови инвестиции в сектора – има новооткрити..

публикувано на 05.09.24 в 09:42
Снимката е илюстративна

Диана Русинова: Ще забрани ли Европа вноса на американски пикапи?

Ще забрани ли Европа вноса на американски пикапи?  Както и повечето от вас са виждали, особено по тесните софийски улици, кола, с размерите на малък автобус, да се опитва да вземе тесния завой. Оказа се, че има инициатива, излязла с призив да се забрани паралелният внос на американски пикапи. Инициативата не на български организации. Те смятат, че..

публикувано на 05.09.24 в 09:29

Европроект за 2,5 млн. евро съживява селските райони в Средиземноморието

Европейски проект за близо два и половина милиона евро ще предложи иновативни решения за съживяване и устойчивост на селските райони. Планът за действие по него ще бъде обсъден на първата консултативна среща, която ще се проведе днес в кипърския град Ларнака. Основната цел на новия проект, одобрен по програмата Interreg Euro-Med, е да..

публикувано на 05.09.24 в 09:29

ЦИК отказа регистрация на "ДПС - Ново начало" за частичните избори на 20 октомври

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в новите избори за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, и за кмет на община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 20-ти октомври. В решението си ЦИК посочва, че предвид обстоятелството, че в заявената..

публикувано на 05.09.24 в 09:14