Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Очаквам "Да, България" да остане в ПП-ДБ. Това е по-логичното решение"

Весислава Танчева: Битката в районните избирателни комисии ще е нечовешка. Повечето са разделени по линията Доган - Пеевски

"Борисов сякаш се опитва да бъде невидим"

| Интервю
Весислава Танчева
Снимка: БГНЕС

Най-големият проблем, който имат ПП-ДБ, е начинът, по който комуникират с избирателите си. Това заяви пред БНР ПР експертът Весислава Танчева. 

ДСБ вече обяви, че остава в коалиция с "Продължаваме промяната". Днес "Да, България" трябва да реши дали също ще продължи по този път.

"Очаквам да вземат същото решение и на тези избори да се явят в досегашния формат. Това изглежда по-логично. Те често се предоверяват на онлайн подкрепата, която получават, но тя невинаги решава изборите", коментира тя. 

Весислава Танчева определи като "комуникационен трик" разговорите на ГЕРБ за проблемите в регионалната политика и липсата на коментар по отношение на случващото се в другите партии.

"Борисов сякаш се опитва да бъде невидим. Очевидно с една цел – да не попадне в бурята. Няма да разберем какво мисли, докато не се стане ясно кой печели в битката между Доган и Пеевски"

Битката в ДПС продължава в съда, обясни тя в предаването "12+3". 

"Вчера в ЦИК беше само подаването на документи и нищо друго. Имаме два еднакви типа документи. И двете са в коалиции. 

Битката в районните избирателни комиисии ще  е нечовешка. Повечето РИК вече са разделени по линията Доган - Пеевски. Членовете в тях са от различни лагери". 

Танчева коментира и ситуацията в БСП. 

"Напълно е ясно кой представлява БСП чисто юридически. Това е Корнелия Нинова. Тя ще трябва да подписва всичко – документите в партия, на която вече не е член, както и листите на партия, на която не е член. Допускам даже още по-тежко затъване в тази ситуация. Може да се премине към вариант за използване на регистрацията на друга партия за явяване на изборите". 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл. 


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кейова стена, Силистра

Голяма част от язовирите в Силистренско са на кота "мъртъв обем"

Голяма част от язовирите в Силистренско са на кота "мъртъв обем". Това стана ясно на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Според експертите климатичните промени водят до краткотрайни, но проливни дъждове, което е предпоставка за наводнения, тъй като почвата не може да поеме количествата вода. Язовирните стени в..

публикувано на 03.09.24 в 16:20

Прогнозни сценарии: Северна България е най-застрашената от наводнения част на страната

Прогнози на Междуправителствения панел за климатичните промени към ООН сочат, че най-застрашената от наводнения част на страната ни е Северна България. Това показват данните и при двата сценария за увеличение на средните температури - с 3,9 и с 2,5 градуса до 2100 г. Независимо коя част на страната е най-засегната от климатичните промени,..

публикувано на 03.09.24 в 16:16

Васил Терзиев: Под 10% ще бъде депонирането на отпадъци в Столичното предприятие за преработка

Под 10 процента ще бъде депонирането на отпадъци в Столичното предприятие за преработка, а 90 процента ще бъдат преработвани. Това ще стане с новите договори за оползотворяване на твърдото RDF гориво, което се получава от отпадъка, каза кметът на София Васил Терзиев: "Когато споделихме за нашите планове за това да свалим депонирането от 90..

публикувано на 03.09.24 в 15:43
Володимир Зеленски

Зеленски: Над 40 убити и близо 200 ранени в Полтава след руски ракетен удар

Най-малко 41 души бяха убити и над 180 ранени във вторник след руски ракетен удар по украинския град Полтава, при който е било засегнато и военно учебно заведение, заяви президентът на страната Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. Това може да се окаже един от най-смъртоносните руски удари от началото на военната инвазия на Москва в Украйна...

публикувано на 03.09.24 в 15:43

Росица Митева: Приветствам промяната в НВО за IV клас, но трябваше да има нови учебни програми

Трябва да се промени форматът и техническото изпълнение на изпитите след VI клас. Приветствам промяната с премахването на диктовка и на нейно място редактиране на текст на НВО за четвъртокласниците. Но първо трябва да се промени учебната програма, защото часовете са недостатъчни, каза Росица Митева в интервю пред БНР. От МОН предлагат..

публикувано на 03.09.24 в 15:30

В Германия се обсъжда реформа на миграционната политика

В Берлин представители на правителството, провинциите и опозицията обсъждат реформа на миграционната политика на Германия. Срещата беше свикана след терористичния атентат в Солинген и регионалните избори в две източногермански провинции, които показаха растящо недоволство на германците от бежанската политика на кабинета Шолц. Формалната..

публикувано на 03.09.24 в 15:26

КФН прави проучване за удовлетвореността от регулирани от нея финансови продукти

Комисията за финансов надзор (КФН) прави проучване за удовлетвореността от регулирани от нея финансови продукти. Анкетата, разработена от Комисията за финансов надзор, включва въпроси за инвестиционни, застрахователни и пенсионни продукти. Попълват се въпросници дали се използват определени продукти и ако да, какъв точно тип. Например,..

публикувано на 03.09.24 в 15:17