Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ предупредиха за увеличение на цената на тока

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ предупредиха за предстоящо „драстично увеличение“ на цената на тока. По думите на депутата от енергийната комисия Ивайло Московски, дефицитът в системата на енергетиката вече е около 3,5 млрд. лева. Само за последните три месеца загубите в енергийния сектор възлизат на над двеста милиона лева, изчисли Ивайло Московски.
   
От популизъм социалистите започнаха да си реализират социалната политика чрез цената на тока. Повече тази система не може да издържи.

От ГЕРБ за пореден път поискаха оставката на правителството и персонално на енергийния министър Драгомир Стойнев със следните мотиви:

Те са абсолютно в несъстояние да поддържат системата най-малко в някакъв баланс. Не говоря за никакъв растеж.

От партията на Бойко Борисов коментираха и думите на лидера на БСП Сергей Станишев, който вчера в Кърджали определи като скандална резолюцията на Европейския парламент за налагане на санкции на руските енергийни компании и евентуално прекратяване на всички споразумения с Русия. По този повод евродепутатът Андрей Ковачев заяви:

Това означава, че той е изолиран от собствената си партия - Партията на европейските социалисти - 76 от европейските социалисти са гласували "за" резолюцията, 64 са се въздържали, като само един социалист е гласувал против - каза Андрей Ковачев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бизнесът е против мярката на 3 месеца да отчита дълготрайните си материални активи и запаси

Бизнесът се противопоставя на мярката на всеки три месеца да отчита дълготрайните си материални активи и запаси. Това стана ясно на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се обсъждат промените в данъчното законодателство догодина. Според компаниите, по този начин ще се увеличи административната тежест, но..

публикувано на 28.10.24 в 11:46
Сергей Скрипал

Антитерористичен шеф сметнал отравянето на Скрипал за "акт на война"

Ръководителят на отдела за борба с тероризма по време на отравянето с "Новичок" на семейство Скрипал в Обединеното кралство описа как първоначално е сметнал случилото се за "акт на война" заради безразсъдното използване на толкова отровно вещество на чужда територия. Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха изложени на..

публикувано на 28.10.24 в 11:43
Делян Пеевски

"ДПС-Ново начало" е втора сила в област Благоевград, разликата с ГЕРБ е над 11%

Коалицията на Делян Пеевски "ДПС-Ново начало“ е втора политическа сила в област Благоевград, но разликата с ГЕРБ е над 11 процента. Това показват данните при 100 процента обработени протоколи от проведените вчера извънредните парламентарни избори.  Седем партии и коалиции преминаха 4-процентовата бариера в Благоевградски избирателен район...

публикувано на 28.10.24 в 11:30
Десислава Йонкова - председател РИК-Велико Търново

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила във Велико Търново

В област Велико Търново ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с 27% от гласовете. Втори са "Възраждане" със 17 %, а на трето място е "ДПС-Ново начало",  при 100 % обработени резултати. 35,38% е окончателната избирателна активност във Великотърновска област, което е с 4 на сто повече от парламентарния вот през юни. Пробивът сега е на "ДПС-Ново..

публикувано на 28.10.24 в 11:25
проф. Костадин Ангерлов и Димитър Николов

Димитър Николов отново пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново

Директорът на бившата медийна група на Делян Певски Димитър Николов за седми път пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново. От политическите формации в областта най-много са увеличили подкрепата си от партия "Има такъв народ", като са привлекли с 30 % повече гласове от вота през юни.  Димитър Николов с 2551-а преференции пренареди..

публикувано на 28.10.24 в 11:19

Водач с 3,56 промила залови полицията във Велико Търново

Водач с 3,56 промила алкохол е задържала снощи полицията във Велико Търново. 49-годишният мъж от Горна Оряховица е отказал кръвна проба за анализ, задържан е по Закона за МВР. За денонощието в региона за алкохол са били тествани 125 шофьори. За пътни нарушения полицейските екипи са наложили 64 санкции.

публикувано на 28.10.24 в 11:18

23-годишен е осъден за купуване на гласове в Плевен

В Плевен 23-годишен е осъден за купуване на гласове. От началото на октомври са задържани 14 души за нарушения на изборното законодателството, образувани са седем досъдебни производства, съобщиха от МВР. Подсъдимият се е признал за виновен и Районният съд го осъди на шест месеца при първоначален общ режим.  "Подсъдимият се призна за виновен в..

публикувано на 28.10.24 в 11:05