Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконното в "синята зона"

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

За едно дело и за това как една изначално добра концепция за организация на движението, приета още през 1999 г., е била изкривена под съблазанта за големи корпоративни печалби, в предаването говорим с Гергана Владкова, председател на УС на организацията „Софийски обществен съвет”.

Според огранизацията: Столичният общински съвет не е компетентен орган да приема актове по организацията на движението извън пределите на Закона за движение по пътищата. От години обаче политиците от местния парламент незаконно са присвоили това правомощие и безнаказано в ущърб на обществения интерес пълнят черната каса на скандалното търговско дружество „Център за градска мобилност” ЕАД. Съвсем обосновано и логично законът не допуска политически и бизнес интереси в организацията на движението, но сплотената партийна мафия е толкова силна, че вече десетилетие съдебната система не може да спре безчинствата с жителите и гостите на столицата. Заразата на хипербеззаконието постепенно плъзва в останалите големи градове в страната и е необходима незабавна реакция за пресичане на установяваните порочни практики.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29