Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето…

БНР Новини
Теодора Къркеланова, Ирен Леви и Гергина Тончева в студиото на предаването
Снимка: Кирчо Стоичков

„Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него“ е казал Левски… Трудно е на възрастните да обръщат времето…И на него понякога е трудно да обръща възрастните… Но с децата е различно – те си нямат проблеми с обръщането на времето…Защото просто вярват в чудеса… И времето си няма проблеми с децата – тяхната вярата и чистота го правят спокойно и безметежно. За детския им свят… Или за света, който сътворяват, докато измислят приказка….А нашето, на възрастните, рядко е спокойно и безметежно. Пълно е с грижи – за хляба, за покрива... Но най-важна е грижата да запазим по-дълго вярата на децата в чудеса и вярата в собствените им възможности – да постигат мечтите си и да изваят своята приказка-живот, в която Великото Добро побеждава. Винаги! Как успяваме да сторим това? Има много начини и един от тях е този на фондация „Митра“, която тази година проведе детски конкурс „Завръщане във времето“ за написване на приказка в традициите на българския фолклор. За това как „Митра“ помага на децата в неравностойно положение да „обръщат времето“ и утвърждават себе си и таланта си, за идеята и постигнатото и за радостта от работата в името на децата на България разказват Димитрина Колева, Гергина Тончева и Ирен Леви, а Теа Къркеланова ни разказва своята приказка за „Най-ценното нещо“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Пием ли чиста вода? Как да филтрираме водата в домашни условия

Още от началото на света водата се върти в безкраен кръговрат. Понеже е добър разтворител, тя неизменно понася след себе си всякакви химически вещества и минерали наред с микроорганизми, твърди частици и още редица други примеси, с които влиза в досег по пътя си. Затова и съставът на водата навсякъде е различен. Огромният проблем настъпва..

публикувано на 20.12.23 в 10:40