Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция уточнява и уеднаквява правилата за контрол на автомобилния транспорт в 14 европейски държави

Като външна граница на Европейския съюз България има много големи отговорности, предизвикателства и необходимост от практическо приложение на законодателството в автомобилния транспорт. Около това мнение се обединиха участниците в конференцията "България като външна граница на Европейския съюз - предизвикателствата, отговорностите и практическото приложение на законодателството в автомобилния транспорт".

Организатор на форума, събрал делегати и експерти от 14 държави, членове на организацията, е Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Форумът постави акцент върху контрола на увеличаващия се поток от товарни превозни средства, регистрирани в трети страни, който представлява съществено предизвикателство пред България, членка на Euro Control Route от 2007 г., заради положението на гранична страна на съюза.

Чуйте още за конференцията в интервю на Таня Милушева с Владимир Колев, директор на „Държавна автомобилна инспекция“. Чуйте и за изискването в Гърция водачите на тежкотоварните автомобили да представят при проверка големите оригинални талони на камионите и високите глоби при липсата им.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.