Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детелина Николова: В Добрич не е отменено бедственото положение

Снимка: www.kmeta.bg

След наводнението в град Добрич, което отне живота на двама души, в предаването "Неделя 150" кметът на града Детелина Николова каза:

Не е отменено бедственото положение поради опасността от зарази, тъй като канализацията не поема отпадните води, затлачена е от много тиня, от много наноси. В момента набираме коли за продухване на канализацията от съседни области, за да може работата на пожарните служби да бъде ефективна. В противен случай смисъл няма . На депото сме осигурили с всички сили и средства възможност за достъп. Гражданите, които се включат и като доброволци със собствени средства да помогнат на пострадалите и могат да съберат тиня, кал и отпадъци, да ги изхвърлят безплатно на депото. Там е осигурена и охрана. В момента, в пострадалите части на града се движат доброволци , които координираме. Те предоставят мляко, айран, безалкохолни напитки и вода, тъй като много от имотите са потънали изцяло във вода. Градът до тази сутрин нямаше вода. Едва сега се възстановява работата на помпените станции. На високите части в града все още няма вода. Няма ток навсякъде в града. Повече от 800 абоната тази сутрин са без захранване. Около двайсет трафопоста не работят и са затлачени. Всичко това са възстановителни дейности, които и със съдействието на всички служби на територията на общината и с помощта на доброволци продължаваме да работим, каза Детелина Николова. 

Цялото интервю с кмета на Добрич Детелина Николова чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращи поискаха президентско вето на промените в Закона за предучилищното и училищното образование

Президентът да наложи вето на приетите вчера промени в закона за предучилищното и училищното образование, съгласно които се забранява пропагандата на сексуалност, различна от традиционната, в училища и детски градини.  Това поискаха протестиращи, които за втора поредна вечер се събраха на площад " Независимост" в София. "За нас това е притеснително от..

публикувано на 08.08.24 в 19:20

Безсрочно бедствено положение заради безводието в село Хаджидимитрово

Кметът на община Свищов обяви безсрочно бедствено положение за село Хаджидимитрово, заради безводието.  От днес за 500-е жители на Хаджидимитрово водният режим стана още по-драстичен. На четно число вода ще има половината село, а останалата част ще се водоснабдява на нечетно число. Може да има краткотрайни спирания на ниски зони, за да се достави..

публикувано на 08.08.24 в 19:15
Атанас Запрянов

Запрянов: Дали ще остана министър зависи от следващия министър-председател

Служебният министър на отбраната Атанас Запраняов отговори, че участието му в следващ служебен кабинет зависи единствено от решението на посочения от президента следващ служебен премиер. "Това не зависи от мен, зависи от министър-председателя. Той ще реши кой да бъде министър! Аз много пъти съм казвал, че съм фокусиран в този мандат, в тези приоритети,..

публикувано на 08.08.24 в 19:12
Калин Стоянов пристигна в с.Петрово, за да се запознае с обстановката.

Стоянов отговори на критиките на ПП-ДБ, готов е да остане министър

"МВР не е лъжица за тяхната уста" - така министърът на вътрешните работи Калин Стоянов отговори на критиките на представители на ПП-ДБ, че ако той продължи да заема поста и в следващото служебно правителство, то предсрочните парламентарни избори няма да бъдат честни: "Много интересни твърдения, за пореден път, месеци след изборите. В..

публикувано на 08.08.24 в 19:09
Николай Денков, Божидар Божанов, Атанас Атанасов (отляво надясно) след консултациите при президента.

Божанов: Процедурата по консултации е, за да кажем нашите притеснения, не да си разменяме любезности

Нашият предварителен анализ показва, че поне с 35 000 гласа е нараснало купуването на гласове при Калин Стоянов спрямо 2023 г. Това каза пред журналисти Божидар Божанов от ПП-ДБ след консултациите при президента Румен Радев за назначаването на служебен премиер и правителство. Смятаме, че процедурата по консултации е именно, за да кажем тези наши..

публикувано на 08.08.24 в 18:59

В планината Славянка продължава борбата с огъня

Ограничено е разрастването на пожара в западния дял на планината Славянка. Той беше предизвикан от активирало се ново огнище в гръцка територия, което премина граничната бразда и навлезе у нас. Продължава борбата с пожара в западния дял на планината Славянка Два дни след като западния фронт беше овладян, нов пожар от Гърция прехвърли..

публикувано на 08.08.24 в 18:58
Тейлър Суифт

Още двама задържани за плановете за атентати на концерти на Тейлър Суифт

Полицията в Австрия е задържала трети и четвърти младежи, заподозрени за плановете за атентати на концерти на американската певица Тейлър Суифт, довели до отмяната им тази седмица. Арестуваните са австрийци, на едва 15 и 17 години, съобщи "Ройтерс".  Целта, по думите му, е била да се убият чакащи пред стадиона без билети. Различни издания в..

публикувано на 08.08.24 в 18:37