Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Милер: Доставките на газ по "Южен поток" ще започнат през 2015-а година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на "Газпром" Алексей Милер потвърди, че доставките на газ по "Южен поток" ще започнат през 2015-а година.

Газопроводът "Южен поток" отговаря на интересите на всички страни, участнички в проекта, и затова "Газпром" и неговите партньори ще направят всичко възможно да завършат изграждането му в срок, заяви Алексей Милер по време на общото събрание на акционерите в руския газов холдинг.

По думите му, полагането на тръбите по дъното на Черно море ще започне през ноември тази година, а първите количества газ ще потекат по тръбите в края на 2015-а година.

С пускането на "Южен поток" морските газопроводи ще осигуряват две трети от експортните доставки на "Газпром", заяви още Милер.

Междувременно постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви, че на този етап няма никакви доказателства, които да са в полза на твърдението на Еврокомисията, че "Южен поток" не отговаря на европейското законодателство. Според него основната съпротива срещу проекта идва от страна на онези кръгове на Запад, които се опитват да поставят под свой контрол газотранспортната система на Украйна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пламен Орешарски: България има интерес "Южен поток" да продължи

Премиерът Пламен Орешарски , който в момента е в Брюксел за участие в Европейския съвет, отново подчерта, че България има интерес „Южен поток“ да продължи.  Най-вероятно е, че заради британската съпротива, Жан-Клод Юнкер няма да има стопроцентова..

публикувано на 27.06.14 в 11:39
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фреди Белери

Албанските власти дадоха петдневен отпуск от затвора на етническия грък Фреди Белери

Албанските власти дадоха петдневен отпуск от затвора на етническия грък Фреди Белери, който беше избран за евродепутат от листата на гръцката партия "Нова демокрация", съобщи АНА-МПА.  Това ще му позволи да пътува до Страсбург и да участва в учредителната..

публикувано на 13.07.24 в 15:38

71 палестинци са убити при израелска атака в Хан Юнис

71 палестинци са били убити при израелска атака в Хан Юнис, съобщиха властите в анклава, контролирани от групировката "Хамас".  Близо 290 са ранените при удара. При израелската атака са поразени палаткови лагери с разселени хора в град Хан Юнис, военните..

публикувано на 13.07.24 в 15:12

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата е намерен канабис. Автомобилът е иззет като веществено доказателство Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установиха полицаи от Монтана при проверка тази нощ...

публикувано на 13.07.24 в 14:27

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление,..

публикувано на 13.07.24 в 14:06

За денонощие са установени 14 души, шофирали под въздействието на наркотици и 31 - на алкохол

През изминалото денонощие полицаите в страната са спрели 31 водачи, шофиращи след употреба на алкохол, 13 от тези шофьори са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.  Под въздействие на наркотици са били засечени да шофират други 14 водачи.

публикувано на 13.07.24 в 14:03

Гръцката опозиция иска оставката на финансовия министър

Гръцката опозиция иска оставката на финансовия министър поради грешки в изплащането на помощите за тока преди две години.  Министерството на финансите задължава стотици собственици на компании да върнат субсидиите за високата цена на тока, които са..

публикувано на 13.07.24 в 14:01
Фотоколаж: Силвия Петрова

Когато футболът не е просто футбол

Спортът, и в частност - футболът, имат по-силен политически характер, отколкото се предполага. В най-голяма степен това се дължи на т.нар. „мека власт“, или способността за привличане и убеждаване. Политическата власт използва тази маркетингова..

публикувано на 13.07.24 в 14:00