Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвориха Гише на пътника на Терминал 2 на Летище София

Европейският потребителски център - България, за трета поредна година отваря Гише на пътника, което има за цел да предостави на европейските потребители необходима и полезна  информация за възможностите на Единния европейски пазар. Между 7:30 и 11:00 ч. в салона "Заминаващи" на Терминал "2" на летище "София", ще работи специално обособен щанд, на който пътниците ще могат да получат информационни материали, отговори на запитвания за правата си и въобще на европейските граждани при пътуване и пазаруване в ЕС, консултации по отменени или забавени полети, за загубени багажи и др., ще бъдат приемани и жалби.

Инициативата ще се състои едновременно на много летища на територията на ЕС с организатори - членовете на мрежата от Европейските потребителски центрове. Проявата е част от откритата през май Информационна кампания за правата на потребителите - 2014, по инициатива на главната дирекция "Правосъдие" на Европейската комисия.

Чуйте повече от интервюто с Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център – България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.