Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК ще провери дали новите британски мерки против имигрантите съответстват на европейското законодателство

Когато новите британски мерки против имигрантите от Евросъюза бъдат финализирани, Европейската комисия ще направи задълбочена проверка дали те съответстват на европейското законодателство. Това заяви в Брюксел говорителят на Еврокомисията Джонатан Тод, като добави, че Комисията не може да предприеме действия на базата на публикация, визирайки статията на премиера Дейвид Камерън по темата в британския вестник „Телеграф”.

Междувременно Джонатан Тод отново припомни, че имигрантите, в огромния брой от случаите, отиват в друга държава, за да работят, а не за да искат социални помощи, и допринасят с труда, данъците и осигурителните си вноски за бюджета и икономиката на приемащата страна. В европейското законодателство има достатъчно предпазни механизми срещу злоупотреби със социални плащания, но от отделните страни зависи да ги прилагат, каза още говорителят на Еврокомисията. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Камерън: Ще поставим имиграцията под контрол

Британският премиер Дейвид Камерън публикува днес във вестник "Дейли телеграф" своя статия, в която обявява значително затягане на мерките за ограничаване на миграцията в Обединеното кралство.  Ще закрием мнимите колежи, ще намалим социалните помощи за..

публикувано на 29.07.14 в 09:30

Лондон ограничава достъпа до британската социална система за имигранти

Британското правителство се готви да затегне още повече достъпа на имигранти от Европейския съюз до социалната система. Тези, които нямат реални шансове да си намерят препитание на Острова, ще получават помощи за само три месеца, вместо досеташните шест...

публикувано на 29.07.14 в 15:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

За "максималното" с втория мандат се готви ПП, ще обяви решението си заедно с партньорите от ДБ

За "максималното" с втория мандат се готви "Продължаваме промяната". Формацията събра Националния си съвет, за да реши дали да приеме предложението на "Демократична България" в опит да съставят правителство с втория мандат. След края на..

публикувано на 13.07.24 в 20:59
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай: Случващото се в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията

Това, което се случва в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията, заяви пред БНТ депутатът Рамадан Аталай: "Господин Йордан Цонев това, което казава, че е вътрешен преврат, но аз мисля, че не е само вътрешен преврат. В..

публикувано на 13.07.24 в 20:33

Изгасен е големият пожар край врачанското село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево.  В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е..

публикувано на 13.07.24 в 20:11
Снимката е илюстративна

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница, казаха от Югозападното държавно предприятие.  Около 400 са вече опожарените декари  - 150 частна гора, както и голи площи и ниски борчета.  Огънят е в изключително труднодостъпен терен,..

публикувано на 13.07.24 в 20:05
Пожар. Снимката е илюстративна.

Горски пожар пламна в местността Момини гърди до град Баня, Карловско

Горски пожар пламна в местността Момини гърди до град Баня, Карловско, съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив. Междувременно от Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че пътят от..

публикувано на 13.07.24 в 19:54

Удължиха с месец срока за подаване на предложения за концесия на минералните бани в Шипково

Община Троян у дължи с един месец срока за подаване на предложения за концесия на Шипковските минерални бани заради липсата на кандидат инвеститори. Кметът на Троян Донка Михайлова каза, че е имало кандидат инвеститор за минералните бани в..

публикувано на 13.07.24 в 19:42
Болницата в Кюстендил

Кюстендилската болница получи като дарение легла и оборудване

Кюстендилската болница получи дарение от легла, консумативи и оборудване. Дарител е Тракийският университет - Стара Загора. Съдействат Общината и Търговско-промишлената палата. Беше коментирано това, че сътрудничеството между Общината в..

публикувано на 13.07.24 в 19:28