Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Костова: Тази година има крещящ парадокс при избора на първата песен. Последният стана първи?!

Истината между слуховете и реалността за националния конкурс за песен „Бургас и морето 2014”

БНР Новини
Единственият оцелял от 1973 г. до наши дни песенен конкурс в България е „Бургас и морето”. При създаването си името му е „Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора”. В началото конкурсът е организиран от Общинския съвет за култура в Бургас, Българското радио, Българската телевизия, Държавно обединение „Музика” и заводът за грамофонни плочи „Балкантон”. Много известни имена и състави са взели участие в този конкурс, което е определяло високото професионално ниво на проявата.

Дали има нещо притеснително в тазгодишното издание на националния конкурс, как журито промени оценките си след предварителната селекция и дали само добрата сценична реализация и изпълнение са обяснение за необяснимото?! Какви са крайните резултати?
Отговорите на тези и други въпроси ще научите от събеседниците по темата – Петя Буюклиева, Михаил Белчев, Димитър Маджаров, Ваня Костова и Валентин Пензов.

Вижте какви са крайните резултати от гласуването.

Чуйте песните от "Бургас и морето 2014".








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.