Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилци на протест срещу даването на мандат на ДПС в района

Снимка: БГНЕС

Митингът, на който тази сутрин пред Районната избирателна комисия в Кюстендил излязоха към 200 служители, активисти от различни партии и коалиции, граждани, е само началото, с което кюстендилци ще изразят категоричното си несъгласие срещу очакваното решение на ЦИК, с което се дава мандат на ДПС в Кюстендилски избирателен район. Това обявиха самите протестиращи.

В Общината започна и подписка против Александър Методиев, известен като Бат Сали, за депутат от ДПС.

След протеста кметът на общината Петър Паунов коментира, че ако ЦИК и съответната политическа сила не преразгледат решението за мандат в Кюстендил на ДПС, то това решение ще бъде обжалвано и по съдебен ред. 

Всички тези закононарушения, които се извършват, гласуване в турските секции, защото обяснението на експертите е, че гласовете идват от Турция, идват, за да бъдат проверени от ЦИК всички тези нарушения, да бъдат премахнати и по този начин да бъде постигнато действително, законно и справедливо разпределение на мандата. Напрежението нараства, оставаме непримирими.

Обадиха ни се чак от Чикаго. Две-три години хората, които са на работа и живеят в чужбина, настояват да има отделен район с гласовете от чужбина. Никой не ги чува. Кърджали, Търговище ще се зарадват на мандатите на ДПС. Чувам, че и на Габрово искат да натрапят Четин Казак. Кюстендил обаче не е гласувал за Бат Сали и няма как да се съгласим той да стане депутат от нашия район и да премълчим, сподели по повод създалата се ситуация кметът Паунов.

По думите му Кюстендил е рибената кост в гърлото на ДПС. Целият регион очаква окончателното решение на ЦИК, в готовност за нови протести, митинги, някои заплашват с гражданско неподчинение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Петър Паунов: Проверка на вота от Турция ще отстрани злоупотребата с вот в Кюстендил

Граждани на Дупница и Кюстендил протестираха пред ЦИК в София. Днес в Кюстендил се организира протест под надслов "Да спрем подмяната". Протестът е пред сградата на Областната управа. Кметът на града Петър Паунов припомни в интервю за..

публикувано на 09.10.14 в 08:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Коментари на политици за катастрофата на военния самолет, при която загинаха двамата пилоти

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната. Според Костадинов..

публикувано на 13.09.24 в 17:00

Арестуваха 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни

Разследващи в Бавария са арестували 27-годишен ислямист, планирал атентат срещу германски военни. Полицията съобщи, че той е планирал да убие възможно най-много войници в град Хоф с две мачетета.  Прокуратурата в Мюнхен е арестувала заподозрян ислямист за..

публикувано на 13.09.24 в 16:59
Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Не е нахално да пиша от името на Бог, за да говорим към хората, към нас

Това, което се случва с нас хората, е много страшно. Започваме да изпитваме все по-малко съпричастност и тя е лицемерна, и проявяваме липса на състрадани е, сподели Радослав Бимбалов за новата си книга на "Ти, подобие мое" в интервю пред БНР...

публикувано на 13.09.24 в 16:31
Проф. Иво Петров

Поне 1000 българи годишно имат нужда от иновативен метод за контрол на хипертонията

При над половината от хората с установена хипертония и назначено лечение заболяването остава неконтролирано по различни причини. Това се наблюдава в световен мащаб. Тази информация изложи в интервю за "Хоризонт" кардиологът проф. Иво..

публикувано на 13.09.24 в 16:13

Пожарът край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян

Пожарът на депото за неопасни отпадъци край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян, предаде БТА.  Това стана ясно на среща между кметовете на Созопол, на Приморско и на Царево. Трите общини съвместно експлоатират депото, което вече е..

публикувано на 13.09.24 в 16:12
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет

Двамата офицер-пилоти на учебно-бойния самолет, който катастрофира в трета авиобаза Граф Игнатиево, са загинали. Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево Екипажът е бил от базата в Долна Митрополия, съобщиха министърът на..

публикувано на 13.09.24 в 16:11

Задържана е майката, изоставила новороденото си в силистренското село Водно

За срок от 24 часа е задържана 43-годишна жена от село Водно, община Дулово, благодарение на бързата работа на полицаите, съобщават от Окръжна прокуратура - Силистра. Районна прокуратура наблюдава досъдебното производство. Предстои да бъде..

публикувано на 13.09.24 в 16:06