Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славена Даскалова подготвя клип към песента „Искам да вярвам”

БНР Новини
Денис Гоев, Славена Даскалова, Петър Петров (Jazz Orpheus) и Петър Йорданов - Бъни (отляво надясно)
Снимка: Булфото

Певицата и актриса Славена Даскалова работи върху клипа на новата й авторска песен „Искам да вярвам”. Песента получи специалната награда за дебют на Българската музикална асоциация в Конкурса за нова българска поп и рок песен – София 2014. Вдъхновена е от образа на героинята на Славена – другарката Светла от сериала „Шментикапели – легендата” с режисьор и сценарист Влади Въргала.
В клипа са използвани кадри от сериала и ще видим лицата на големи български актьори, като Йосиф Сърчаджиев, Валентин Гошев, Добрин Досев, Стефан Попов, Емил Емилов, Латинка Петрова и много други.
С песента младите музиканти искат да покажат, че не материалните неща са в основата на човешките ценности, а любовта и вярата в доброто.
Славена Даскалова покани слушателите на „Артефир” на концерта си тази вечер (24 октомври) от 20 часа в Чайната. Той е част от съвместния й музикален проект Pop&RockMeet’sJazz, създаден с музикантите Петър Петров (Jazz Orpheus) и Петър Йорданов (Бъни) през 2011 г. На поредната среща на попа и рока с джаза ще участват още и Лазар Бенов и Денис Гоев.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.