Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевенско все още не са готови за зимното почистване, днес фирмите ще бъдат проверени пак

Снимка: Георги Корнейков

Плевенска област попадна сред неподготвените с почистваща техника за зимата райони. Договорени са общо 132 машини, но при последната проверка се оказа, че 50 от тях все още не са налични. Днес ще бъде извършена още една проверка на техниката, с която разполагат фирмите.

Ако машините не са на място, компаниите, с които са сключени договорите, ще бъдат санкционирани, категоричен е директорът на Пътното управление инж. Ивайло Денчев.

Ще бъдат проверени и наличните количества пясък и сол. Преди седмица доставките са били едва под половината от необходимото и затова е бил подаден червен сигнал за неподготвеност в областта за зимното почистване. Фирмите вече са показали документи, че нужното количество пясък е платено и започват извозването му по пунктовете.

Няма основания за тревога и притеснения за предстоящата зима, коментира още Ивайло Денчев. Той изрази увереност, че Пътното управление ще може да се справи при по-силен снеговалеж.

В Плевенска област всички институции, които имат ангажименти за осигуряването на нормален живот в зимни условия, декларираха на работна среща при областния управител, че вече са готови за най-трудния сезон през годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Поддържането на пътищата при зимни условия започва от днес

Зимното поддържане на пътищата влиза в сила от днес. В областните пътни управления и в поддържащите фирми се въвежда 24-часов режим на работа. Всички снегопочистващи фирми вече са задължени да прилагат правилата за почиств а не на пътищата при зимна..

публикувано на 17.11.14 в 08:14
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

ГИТ отчита нов ръст на разрешенията за наемане на работа на непълнолетни

Главната инспекция по труда отчита нов ръст в дадените разрешения за наемане на работа на непълнолетни. От началото на годината досега те са 15100, което е с почти 1900 повече в сравнение с миналата година.  Непълнолетните се наемат най-вече в..

публикувано на 08.10.24 в 15:28
Церемония в памет на донорите на органи във ВМА

Церемония в памет на донорите на органи във ВМА

Шест листенца бяха добавени към "Дървото на живота" във Военномедицинска академия. Церемонията се прави всяка година в памет на донорите на органи и   в знак на признателност към техните близки.  Със събитието се отбелязва и Европейския ден на..

публикувано на 08.10.24 в 15:19

Борислав Зарев: От началото на 2024 са станали 31 ПТП-та с тротинетки, има и загинал

Родителите носят отговорност, ако водачът е до 18 години, при ПТП с електрическа тротинетка. За тези превозни средства има правила в Закона за движение по пътищата и основните са, че трябва да се движат само по велоалеи и улици, където..

публикувано на 08.10.24 в 15:14
Цветозар Томов

Гласуването зад граница: 719 избирателни секции в 57 държави

За предсрочните избори ще бъдат открити 719 секции зад граница в 57 държави. Днес изтича срокът за тяхното образуване от ръководителите на дипломатическите и консулските ни служби. Секции за гласуване извън дипломатическите представителства в Алжир,..

публикувано на 08.10.24 в 14:55
Танкове на израелската армия близо до израелско-ливанската граница, 1 октомври 2024 г

Израелската армия обяви, че е започнала сухопътна операция в Югозападен Ливан

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха официално началото на сухопътна операция в Югозападен Ливан. "Продължаваме с ограничените и целенасочени операции", се казва в изявлението на израелската армия.  Година след 7 октомври 2023-та Близкият..

публикувано на 08.10.24 в 14:43
Андрей Райчев

Андрей Райчев: Седмите избори ще са съвсем друг вид

Седмите избори ще са съвсем друг вид, 6-те дотук много си приличаха . Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев в коментар за предстоящите на 27-и октомври предсрочни парламентарни избори. "Сега ще са съвсем друг избори. Много е напрегнато, много..

публикувано на 08.10.24 в 14:18

Джон Хопфийлд и Джефри Хинтън печелят Нобеловата награда за физика

Джон Хопфийлд и Джефри Хинтън печелят Нобеловата награда за физика, съобщи Кралската шведска академия на науките.  Наградата им се присъжда за "за основополагащи открития и изобретения, които позволяват машинно обучение с изкуствени невронни..

публикувано на 08.10.24 в 14:06