Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трети път тази година в поповското село Априлово бяха наводнени къщи и земеделски земи

Снимка: Радио Шумен

За трети път през тази година в село Априлово, в община Попово, бяха наводнени осем къщи и стотици декари земеделски земи. Пострадалите семейства са настанени при роднини и няма опасност за живота и здравето им.

Кметът на Априлово Сергей Стоянов обобщи, че на този етап ситуацията е овладяна, а основната причината за системните наводнения е големият водосбор от реките и язовирите в селата Лиляк, Пресиян и Росина:

Прелива реката. Навсякъде е наводнено, просто ад. Ситуацията е бедствено положение, какво да ви кажа. Наводнени са къщите. Евакуирахме хората.

Специалисти от Община Попово, екипи на Гражданска защита, пожарната и полицията са в селото Априлово, за да координират аварийно-спасителните действия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Швеция: Деца под двегодишна възраст не трябва изобщо да гледат клипове и филмчета

Деца на възраст под 2 години, не трябва изобщо да гледат клипове и филмчета - нито в интернет, нито по телевизията. Това обяви агенцията за обществено здравеопазване на Швеция, цитирана от Френс прес. Децата между две и петгодишна възраст трябва да бъдат ограничавани до максимум един час време пред екран на ден, се казва в новите препоръки на..

публикувано на 02.09.24 в 14:18

КЗП с проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. Ще се следи за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини, както и за коректността на отправените послания към потребителите. Комисията за..

публикувано на 02.09.24 в 14:10

Иван Христанов: Начело на листите ни ще са турци, хора от помашката общност и роми

В сряда ще има национален съвет на "Единение" и ще решим за явяването ни на изборите. Ние амбициозно искаме да разбием този модел и да кажем, "ДПС нямат ексклузитет". Начело на листите ни ще са турци, хора от помашката общност и роми. И наистина искаме да се демонстрира, че сме  народна партия, партия на единството. Това коментира Иван..

публикувано на 02.09.24 в 14:04

Задръстване на АМ "Тракия" заради катастрофа между два камиона

Катастрофа между два камиона е станала на седми километър на АМ "Тракия" в посока София. Заради катастрофата се е образувало задръстване. В следствие на удара камионите са се запалили. От МВР уточняват, че и двамата водачи не са пострадали.  ТИР гори на магистрала "Тракия" на входа на София

публикувано на 02.09.24 в 14:04

Би Би Си: Глобална мрежа измамници е осигурявала на студенти безполезни визови документи

Разследване на Би Би Си установи, че глобална мрежа измамници е измъкнала от студенти десетки хиляди паунда за безполезни визови документи, които те са се надявали да им позволят да работят в Обединеното кралство. Разследването на медията установи, че посредници, работещи като агенти за набиране на персонал, "примамват" чуждестранни студенти,..

публикувано на 02.09.24 в 14:04

Неизвестни хора са влезли с взлом в Генералното консулство на България в Дубай

Неизвестни хора са влезли с взлом в Генералното консулство на България в Дубай, Обединените арабски емирства. Инцидентът е станал в извънработно време, съобщават от Министерството на външните работи. Ведомството е било информирано незабавно за инцидента и е дало разрешение компетентните местни служби да извършат съответните следствени..

публикувано на 02.09.24 в 13:58

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор. При преследването няма пострадали, в колата е имало още един мъж. Работата по изясняване на случая продължава. Случаят е от ромския квартал "Изток" в града. През нощта е получен сигнал в областната дирекция, че непълнолетно момче, 15-годишен, управлява автомобил..

публикувано на 02.09.24 в 13:53