Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стачката на пилотите на "Луфтханза" продължава и днес

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Няма изгледи на този етап да се постигне компромис между стачкуващите пилоти и германския авиопревозвач "Луфтханза". Протестните действия ще продължат до полунощ и от тях остават засегнати 1300 полета, минаващи през Мюнхен и Франкфурт, включително и тези от и до София.

Говорителят на профсъюза на германските пилоти Йорг Хандверк обяви, че не може да гарантира, че това е последната стачка преди Коледа. Пилотите обаче са решили на самите празници да не пречат на трафика, така че пътниците ще могат да изпълнят планираните си пътешествия. Летците не могат да се съобразят с ваканциите на учениците, тъй като в Германия всяка провинция насрочва ваканциите по различно време.

Засегнатите от стачката пътници трябва да се свържат с "Луфтханза", която ще потърси алтернативни авиопревозвачи, за да изпълни полета им или в краен случай ще възстанови цената на билетите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Методи Лалов

Адв. Методи Лалов: Съдебна реформа може да се направи с независими политици и нов Изборен кодекс

Конституционното решение се бламира, защото имате зависими членове на Конституционния съд - Лаков, Филип Димитров Братиньото - Велчев, който не гласува, Десислава Атанасова, Борислав Белазелков. Не може да се прави конституционна реформа с Пеевски и Борисов. Реформа означава подобряване на работата на институция, орган или система...

публикувано на 29.07.24 в 15:10
Експлозия в завода за целулоза

Няма опасност за живота на пожарникарите, пострадали в свищовския завод "Свилоза"

Няма опасност за живота на двамата пожарникари, които пострадаха при експлозия в свищовския завод "Свилоза".  Взрив в завода за целулоза край Свищов Възникналият на мястото пожар вече е овладян. Пожарникари са се отзовали на сигнал за инцидент в цех в Свищов Министърът на вътрешните работи обясни причините за инцидента:  "При..

публикувано на 29.07.24 в 14:55

Пожар в района на бургаския квартал "Меден рудник", горят сухи треви и храсти

Пожар е възникнал в района под блок 66 в бургаския жилищен комплекс "Меден рудник". Горят сухи треви и храсти. Установено е, че се е запалила поляната срещу блока в посока бившите утайници на нефтозавода . Няма опасност за хората, огънят е далеч от утайниците, в които има запалими вещества. Огънят обаче е обхванал и обработваните частни градини в..

публикувано на 29.07.24 в 14:23
Снимката е илюстративна

Десетки малки читалища имат нужда от детска литература

Нека зарадваме четящите деца и им дадем възможност да откриват нови книжни приключения! Това е призив на Регионална библиотека "Николай Вранчев" в Смолян, която започна кампания за дарение на запазени детски книги и енциклопедии в полза на малки читалищни библиотеки от областта. Целта на кампанията е да се подкрепят читалищните библиотеки..

публикувано на 29.07.24 в 14:14

Потвърдена е смъртта на сина на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад

Официално е потвърдена смъртта на Теодор Попов, синът на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад. Това стана ясно от публикация на близки в социалните мрежи. По-рано Наталия Николова от софийската Окръжна прокуратура информира, че след аутопсията е установено че хората, чиито тела бяха намерени вчера, са починали от взрива...

публикувано на 29.07.24 в 13:50
Асен Генов

Асен Генов: Мечтата на българина за ЕС трябва да се възобнови

На политиците ни най-сериозно им липсва държавническа визия, политически умения, умения да водиш преговори и не на последно място липсва политическа визия. Това коментира журналистът и автор на подкаста „Контракоментар“ Асен Генов в интервю пред БНР за качествата на политиците, за водене на преговори, за да има България редовно..

публикувано на 29.07.24 в 13:50

Главчев: Работим, докато трябва - най-добре е да се състави редовен кабинет

Служебният премиер Димитър Главчев отново даде да се разбере, че би останал на поста, ако и с третия мандат не бъде съставено редовно правителство: "Работим, докато трябва. Не съм от тези, които дезертират, но има конституционна процедура. Най-добре е да се състави редовно правителство с третия мандат", каза Главчев, след като по-рано днес..

публикувано на 29.07.24 в 13:46