Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шаул Камиса Раз: Срещу "Ислямска държава" трябва да се действа и по суша

Снимка: БГНЕС

Срещу "Ислямска държава" трябва да се действа не само по въздуха, но и по суша възможно най-бързо. Това каза на среща в Областната управа на Бургас посланикът на Израел Негово превъзходителство Шаул Камиса Раз. По думите му само съвместни действия от страна на всички държави биха дали резултат в противопоставянето на терористичната организация. 

Израелският дипломат беше категоричен, че "Ислямска държава" трябва да се бойкотира икономически и да не се купува петрол от нея въпреки ниските цени.

И само с едно съдействие между абсолютно всички държави, всички правителства и така нататък - заедно могат да действат срещу това чудо, подчерта израелският посланик.

Шаул Камиса Раз разкритикува решението на втория най-висш съд на ЕС да извади групировката "Хамас" от списъка на терористичните организации, защото, според него, тя с нищо не се е променила и все още е заплаха за мира между Израел и Палестина.

Разпространената в последните дни версия, че внедрен агент на "Мосад" в "Хизбула" е организирал атентата на летище Бургас от 18 юли 2012 г., посланикът нарече манипулация, която не почива на реални факти.

В Бургас израелският дипломат се срещна с областния управител и кмета на града и обяви, че за първа година три самолета израелски туристи ще пристигнат за зимна ваканция в България.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кюрдската пешмерга е изтласкала "Ислямска държава" от 100 кв. км територия

Кюрдските сили, които се сражават срещу "Ислямска държава" в Северен Ирак, са пробили обсадата на джихадистите на планината Синджар, където бяха блокирани хиляди представители на язидската етническа общност, съобщи Би Би Си. "Ислямска държава" превзе град..

публикувано на 19.12.14 в 11:05

Проф. Д. Йончев: Българските управници не трябва да се вживяват прекалено като борци срещу „Ислямска държава“

Все още сме в периферията на мюсюлманския свят на „Ислямска държава“ , каза специалистът по национална сигурност проф. Димитър Йончев в интервю за предаването „12+3“. Представете си, че Господ беше направил презентация пред..

публикувано на 17.12.14 в 13:58

Реда Зеям, отговарящ за образованието в "Ислямска държава", е убит в бомбардировка

Човекът, който е отговарял за образованието в групировката "Ислямска държава", е убит при бомбардировки срещу позиции на ислямистите в Ирак. Това стана известно след специално разследване на германски медии. Германският гражданин от египетски произход Реда..

публикувано на 17.12.14 в 11:20

"Ислямска държава" е убила 150 жени в Ирак

Екстремисти от "Ислямска държава" са убили 150 жени в Ирак, съобщи иракското министерство за правата на човека, цитирано от ТАСС. Трагедията се разиграла в град Фалуджа, на около 60 километра западно от Багдад. Един от лидерите на групировката наредил..

публикувано на 16.12.14 в 21:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС удължи с една година санкциите срещу Иран заради подкрепата му за руска война в Украйна

Страните - членки на ЕС удължиха с една година санкциите, наложени заради подкрепата на Иран за руската агресия в Украйна и за бунтовнически групировки в Близкия изток и Червено море. Мерките се отнасят и за флотата на Корпуса на гвардейците на..

публикувано на 15.07.24 в 20:48

Гасенето на пожара край граничнитe села Преколница и Коприва ще продължи и утре

Гасенето на пожара   край граничнитe села Преколница и Коприва ще продължи и  утре. През  целия  ден три противопожарни екипа, два екипа с леки автомобили с 11 служители и три екипа с автомобили на ДГС "Осогово" през бяха на терена и гасиха..

публикувано на 15.07.24 в 20:36

Св. Синод на БПЦ с призив за молитва и подкрепа към борещите се с огнената стихия в страната

Св. Синод на БПЦ отправя призив за молитва и подкрепа към огнеборците, служителите на МВР, доброволците и всички, които помагат в борбата с огнената стихия в страната, както и за подкрепа към всички пострадали, загубили своя дом. Нека в тези..

публикувано на 15.07.24 в 20:25

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради бушуващия край града пожар

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради пожара, който бушува край града. В гасенето участват 7 екипа на пожарната в Стара Загора, Казанлък и Чирпан. В борбата с пламъците се включват и военните, горски служители и десетки..

публикувано на 15.07.24 в 20:21
Семинар по българистика във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Великотърновския университет, за са се посветят три седмици на езика и културата ни.  В 47-ото издание на форума участват както студенти и докторанти, така и университетски..

публикувано на 15.07.24 в 20:17
Доналд Тръмп

Делото срещу Тръмп за държане на класифицирани документи беше прекратено

Окръжен съд във Флорида прекрати наказателното дело срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп по обвиненията, че неправомерно е запазил секретни държавни документи в документи в личното си имение "Мар-а-Лаго",  след напускане на поста...

публикувано на 15.07.24 в 20:15
Слави Трифонов

Трифонов: ИТН няма да бъде просто "гумен печат" на предложените от ПП-ДБ закони

"Има такъв народ"  няма да бъде просто "гумен печат" на предложените от ПП-ДБ закони, написа в профила си във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. Така той коментира предложението на ПП-ДБ президентът Румен Радев да отложи връчването на втория..

публикувано на 15.07.24 в 19:54