Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луиза Григорова е новата Евридика в Пловдив

Снимка: Радослава Боор Даскалова
С премиера на "Евридика в подземния свят" ще посрещне публиката си Пловдивският драматичен театър "Николай Масалитинов" тази вечер (22 декември).

Постановката по пиесата на американската драматуржка Сара Рул е дело на Стайко Мурджев, сценографията и костюмите – на Марина Райчинова, автор на музиката е Петър Дундаков.

Освен смислено и емоционално, представлението обещава да бъде и особено зрелищно с включените в него циркови изпълнения и въздушна акробатика на Бенита Примо, мултимедията на Петко Танчев и песните в изпълнение на Гергана Димитрова (вокали) и Росен Балкански (китара).

А ролята на горската нимфа и съпруга на тракийския певец Орфей е поверена на Луиза Григорова, в партньорство на сцената с Петко Венелинов, Стефан Попов, Дамян Тенев, Мариана Йотова, Радина Думанян, Боряна Братоева, Тодор Дърлянов и Троян Гогов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.