Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма проблем с градския транспорт и основните пътища в София

Снимка: БГНЕС


Няма проблеми с градския транспорт, както и с трасетата, по които той се движи. Това заяви в предаването „Преди всички“ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Цяла нощ имаше снеговалеж и цяла нощ се обработваха основните трасета, по които се движи по-големият трафик и масовия градски транспорт. Към момента движението на масов градски транспорт е осигурено. Няма проблеми с градския транспорт, както и с трасетата, по които той се движи. Все още не е започнала обработка в по-малките улици. Възложила съм, след като приключи последната обработка на големите булеварди, да се влиза и в по-малките, включително и във вътрешнокварталните, така че в днешния ден да бъдат обработени по-голямата част от тях с оглед на очакваните ниски температури и възможни заледявания. В момента се почистват спирките и подлезите. Когато приключи тази дейност, ще се насочат към тротоарите, коментира Фандъкова. Тя апелира столичани да почистят тротоарите пред офисите и домовете си. Кметът посочи, че е имало катастрофа между два тира на Околовръстния път. Движението в района вече е възстановено.

Фандъкова каза, че има някои забележки към почистващите фирми, но оценката за тях се дава на по-късен етап.

Служителите на Столичния инспекторат ще дежурят 24 часа. Фирмите имат ангажимент сами да преценяват и да излизат. На тях им се заплаща само за свършена работа. Ако не е почистено, не само не им се заплаща, но ще бъдат и санкционирани.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Сняг и поледица у нас. Обявен е жълт код за страната

Жълт код за опасност от валежи от сняг и поледица е обявен за днес в цялата страна, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Синоптиците предупреждават и за силен до бурен вятър от запад - северозапад, с пориви до 20-25..

обновено на 29.12.14 в 12:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плевен засилва контрола срещу изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места

Община Плевен засилва контрола срещу изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места. Поставени са и предупредителни информационни табели. Служители на отдел "Инспекторат" съставиха акт на пореден нарушител, хванат да изхвърля едрогабаритни отпадъци..

публикувано на 08.08.24 в 16:30

Германия е в повишена готовност за терористични атаки

Германия е в повишена готовност за терористични атаки заради ескалацията в Близкия изток. Това заяви германската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзер. Според федералния министър на вътрешните работи Нанси Фейзер с оглед на опасността от..

публикувано на 08.08.24 в 16:16

Пожар, запален от хвърлени стъклени бутилки, засегна къщи и дворни места в с. Джулюница

Пожарникари от Горна Оряховица и Стражица гасят пожар в село Джулюница, община Лясковец. Пожарът е засегнал къщи и дворни места и се прехвърля към близката гора.  Пожарът е възникнал около 14:00 часа днес. В двора си жена е оставила стъклени..

публикувано на 08.08.24 в 16:03
Антон Славчев

Ще съберат ли ПП-ДБ подписи за освобождаването на председателя на Антикорупционната комисия?

Председателите на парламентарни групи коментираха днес в кулоарите на Народното събрание дали ще подкрепят инициираното снощи от ПП-ДБ събиране на подписи от 1/3 от депутатите за освобождаване на изпълняващия длъжността председател на Комисията за..

публикувано на 08.08.24 в 15:37
Владимир Чуков

Проф. Владимир Чуков: Друг е бил готвен за лидер на "Хамас", но страхът от "касапина" е обърнал избора

Друг човек е бил готвен за лидер на "Хамас", но за един ден всички хора в шурата и в политбюро на палестинската групировка единодушно са променили мнението си и са избрали Яхия Синуар.  Това каза пред БНР арабистът и университетски преподавател проф...

публикувано на 08.08.24 в 15:32
Разкопките са заляти от вода

Отпадни води заляха археологическите разкопки в Дунавския парк на Силистра

Затлачена канализация с мокри кърпички и други отпадъци се оказаха причина археологически останки от X век да се окажат под водата в центъра на Силистра. И макар дефекта да се превърна в ефект, след оттичане на водата стана ясно и че кейовата стена..

публикувано на 08.08.24 в 15:16
Цвета Рангелова в НС.

Секретната стенограма с доклада на комисията за "Исторически парк" е изпратена на главния прокурор

Народното събрание ще изпрати всички материали на компетентните органи, след като по-рано през деня прие доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие Ивелин Михайлов" и..

публикувано на 08.08.24 в 15:08