Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Балчик: При всеки голям дъжд "Албена" ще се наводнява

Снимка: БГНЕС
Пострадалият от последните дъждове път от Балчик за Тузлата ще бъде укрепен с подпорна стена и собствени средства. Проблем остава курортът "Албена", заяви кметът на Балчик Николай Ангелов:

Основният проблем е "Албена". Аз вече съм убеден, че при всеки един голям дъжд курортът ще се наводнява. Говорим за така наречените "хотели "шестицата", тъй като ние нямаме никакъв достъп до резервата "Балтата", даже не знам състоянието какво е. Тъй като нямаме право на човешка дейност и тъй като със сигурност коритото е затлачено, всеки един голям дъжд разлива води.


Хотелите в района пострадаха сериозно при поройните дъждове през юни месец, миналата година.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 000 животни в Шуменско - под засилен ветеринарен контрол

Мерки срещу разпространението на чумата при дребните преживни животни предприема Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен.  32 огнища на заболяването са регистрирани в съседните Румъния и Гърция. На територията на България няма огнище на чумата. За първи път заболяването е регистрирано на Балканския полуостров през 2018 г., само едно..

публикувано на 09.08.24 в 13:00

Ще има нов договор между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи"

Нов договор между държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и японската компания "Мейджи" се очаква да бъде сключен през есента. Това обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в Народното събрание. Очаквайте подробности.

публикувано на 09.08.24 в 12:56

Гърция обеща да включи летателна техника при гасенето в планината Славянка

Гръцките власти са поели ангажимент за активно включване на летателна техника при гасенето на пожара в планината Славянка в граничната зона на тяхната територия, където постоянно възникват нови огнища. Оперативните центрове за пожарите в България и Гърция са в постоянна координация, увери Николай Николов, съветник на вътрешния министър Калин..

публикувано на 09.08.24 в 12:28

Киев потвърди атаката срещу военно летище в Руска област, която не граничи с Украйна

Генералният щаб на украинската армия потвърди атаката срещу военно летище край Липецк в Русия. Тази сутрин там избухна пожар, а губернаторът на областта, която не граничи с Украйна, нареди евакуацията на повече от 400 домакинства. Руските власти обявиха извънредно положение и в Курска област, откъдето започна украинската офанзива.  Най-малко..

публикувано на 09.08.24 в 12:02

Коя е Горица Грънчарова

Втори председател на Сметната палата поема служебната изпълнителна власт в страната. Досега заместник-председателят Горица Грънчарова - Кожарева е изпълняващ правомощия на председател на Палатата за периода от назначаването на Димитър Главчев за служебен министър-председател. Горица Грънчарова–Кожарева: От утре започвам разговори със..

публикувано на 09.08.24 в 11:57

Инж. Георги Кордов: Стандартните сгради не се осигуряват срещу удар от хоризонтална взривна вълна

Необходимо е да се прецизират определени моменти от Наредбата на МРРБ за строежа на сгради за производство и съхранение на взривни вещества, пиротехника и други опасни материали. Това обясни пред БНР инж. Георги Кордов, експерт по обследване на строителни конструкции. "Много важен е въпросът за контрола по изпълнение на отделните клаузи..

публикувано на 09.08.24 в 11:45
Станислав Балабанов

ИТН: Президентът избира премиер от резервната скамейка на ГЕРБ и ДПС

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов също посочи като причина за създадената ситуация около избора на служебни премиери последните промените в Конституцията: "За съжаление, не дават друга възможност на президента Радев, освен да избира, вече от по-късата резервна скамейка на ГЕРБ и ДПС поредния служебен министър председател".

публикувано на 09.08.24 в 11:42