Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова представи в Стара Загора програмата за саниране на сгради

Снимка: Радио Шумен

Стара Загора е сред общините, които изпълняват успешно 12 проекта от програма "Регионално развитие" за над 70 милиона лева. За следващия програмен период в интегрирания план на града са заложени нови 65 милиона лева за реализацията на регионални проекти, съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. В Стара Загора тя представи програмата за саниране на сгради и коментира изгражданета на тунела под връх Шипка.

Търсим 600 собственика на имоти, които са в Стара Загора една част от тях, други са в Габрово. Тече вече процедурата, пуснали сме тези над 600 уведомления и се надяваме в максимално кратки срокове да проведем отчуждителните процедури и да довършим обхода на Габрово като първа фаза на тунела под Шипка. По отношение на самия тунел, възлагайки строителството на "Струма", със спестените средства ще финансираме частично магистрала "Хемус" и с остатъчните средства да можем да вървим напред и с тунела. Но това няма да стане преди 2017-а година, когато реално ще имаме освободени ресурс европейски, каза Лиляна Павлова.

Сред приоритетните проекти от Оперативната програма "Региони в строеж" министърът посочи 40 км път между Стара Загора и Раднево. Неговата реконструкция и изграждане може да започне веднага след одобряването на програмата от Брюксел.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Лиляна Павлова дава старт на кампанията за саниране в Стара Загора

В петък в Стара Загора започва информационна кампания за изпълнението на правителствената програма за саниране на панелните жилищни блокове. В нея ще участва регионалният министър Лиляна Павлова. Това съобщи на днешната пресконференция старозагорският..

публикувано на 26.01.15 в 16:07

Лиляна Павлова: Проектът за водния цикъл на Добрич няма как да бъде финансиран

Проектът за водния цикъл на Добрич, който не беше финансиран от общината по линия на ОП „Околна среда", вече няма за кога да бъде финансиран, защото програмата изтече. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на въпрос,..

публикувано на 24.01.15 в 09:31

Лиляна Павлова: "Магистрала "Хемус" е основен приоритет за правителството"

Магистрала "Хемус" е основен приоритет за правителството, въпреки че за изграждането й в пълнота няма на сто процента осигурен финансов ресурс, потвърди по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна..

публикувано на 16.01.15 в 16:20
ВИЖТЕ ОЩЕ
Посланик Натаниъл Копси

Британският посланик на среща със смолянски ученици

Посланикът на Великобритания в България Натаниъл Копси се срещна с ученици от Езиковата гимназия в Смолян, за да представи инициативата "Посланик за един ден". Тя ще се проведе за осма поредна година от британското посолство. Целта е да се засили..

публикувано на 18.10.24 в 14:02

Гърция е последна в Европа по съотношение заплати - размер на наемите

Гърците са с ограничени възможности да покрият жилищните си разходи, сочи проучване на Евростат. Над 26% от гърците не могат или се затрудняват да покриват високите наеми. Гърция се нарежда на последно място сред европейските страни по..

публикувано на 18.10.24 в 13:46

Машина отряза ръката на работник в дърводелски цех в Петрич

Работник е пострадал тежко при трудова злополука в дърводелски цех в Петрич.  54-годишният мъж е загубил част от ръката си на циркулярна машина, потвърдиха от Инспекцията по труда в Благоевград, които разследват случая на място.  Инцидентът..

публикувано на 18.10.24 в 13:36
Национална компания

Как се харчат държавни пари за бижута и парфюми?

Години наред членовете на борда на директорите на Национална компания "Индустриални зони" са изразходвали неправомерно средства за представителни разходи. Това разказа пред БНР журналистът Таня Петрова, вестник "Сега". Тя изнесе информация, че..

публикувано на 18.10.24 в 13:25
Николай Василев

Николай Василев: Шейната много силно се е засилила надолу, някой трябва да ѝ удари спирачката

Държавата не може и не трябва да харчи повече пари отколкото има, дори когато няма нито една криза в момента . В това е категоричен икономистът и бивш вицепремиер Николай Василев.  Пред БНР той подчерта, че в момента няма война, няма природно..

публикувано на 18.10.24 в 13:18
Християн Мицкоски

Все повече чужди дипломати подкрепят позицията на Скопие за българите в Конституцията

Премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски обяви, че все повече чужди дипломати приемат позицията на Скопие, че българите трябва да бъдат вписани в Конституцията, след като българският парламент ратифицира споразумението за присъединяване на..

публикувано на 18.10.24 в 13:15

1000 бюлетини са доставени за кметския вот в село Габровница

Доставиха 1000 бюлетини за изборите за кмет на монтанското село Габровница. Извънредният нов вот е в неделя. Новият избор в Габровница се наложи, след като загубилия кандидат на 29 октомври миналата година обжалва резултатите и спечели делото...

публикувано на 18.10.24 в 12:58