Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наводнени земеделски земи и сгради има в добричките села Божурово и Ведрина

Снимка: БГНЕС

140 декара земеделски земи са наводнени в добричкото село Божурово.

В село Ведрина са наводнени читалището и частни домове. Пожарникари отводняват сградите, но нивото на водата отново се покачва.

В село Плачи дол малкият язовир прелива през преливника, но засега няма проблеми в селото.

В други населени места има разрушени мостове, изкъртени пътни настилки, отнесени покриви.

Очаква се тази вечер да бъде възстановено водоподаването в шест добрички села.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пострадалите хора от наводнението в община Дългопол ще имат нужда от финансова помощ

Това каза за Радио Варна кметът на общината Маринка Иванова. Много от тях са загубили покъщината си, ще имат нужда от дърва за огрев и домакински уреди. Иванова каза още, че от община Дългопол ще обявят допълнително по какъв начин може да се окаже..

публикувано на 03.02.15 в 10:05

Експерти ще търсят причината за приливната вълна, довела до вчерашното наводнение в Дуловското село Долец

Експерти от Областната управа в Силистра днес ще търсят причината за приливната вълна, довела до вчерашното наводнение в Дуловското село Долец.  С решение на областния кризисен щаб ще бъде извършен оглед със самолет в района на засегнатото село Долец...

публикувано на 03.02.15 в 07:50

Павел Гуджеров: Нямаме информация наводнение или нещо подобно да се е случило по вина на язовир

Утре до обяд от Запад на Изток валежите се очаква да спрат. Това каза в предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров Сумарни количества за денонощието в Западна България се очакват от..

публикувано на 02.02.15 в 17:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Британското разузнаване: Русия е дала 70 000 жертви за два месеца в Украйна

Руските въоръжени сили са дали 70 000 жертви само за два месеца, средно по 1200 войници на всеки 24 часа, по данни на британското разузнаване, оповестени от Министерството на отбраната.  След откриването на нова фронтова линия в района на Харков,..

публикувано на 12.07.24 в 16:51
Андрей Ковачев

Евродепутати от ЕНП с ясен сигнал към Скопие за нуждата от единодушие за разширяване на ЕС

"Принципът на единодушие в политиката на разширяване е заложен в Договора за ЕС и в преговорните рамки на всички предишни и настоящи разширявания. Без ясната подкрепа на Гърция, България и всички държави-членки, разширяването е невъзможно". Това се..

публикувано на 12.07.24 в 16:44

"Напоителни системи" разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България

Държавното дружество "Напоителни системи" разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България. С него ще се поддържа дигитализирана база данни за размера на площите за поливане и водоизточника, чрез който се осигуряват водните маси...

публикувано на 12.07.24 в 16:38

НСОРБ иска година отсрочка за прилагането на новия модел за такса "Битови отпадъци"

Общините нямат готовност и финансова обезпеченост да преминат към новия модел за определяне и събиране на таксата "Битови отпадъци", който трябва да се прилага от 1 януари следващата година. Това съобщи председателят на общинския съвет в Ловеч Стефан..

публикувано на 12.07.24 в 16:30

ЕК: Платформата Х (бившият "Туитър") е в нарушение

Платформата Х (бившият "Туитър") е в нарушение на Законодателния акт за цифровите услуги в области, свързани с тъмни модели, прозрачност на рекламата и достъп до данни за изследователите. Европейската комисия е информирала за това днес Х в своето..

публикувано на 12.07.24 в 16:17

"Скитане из рая на Земята" с Мария Тарашманова

Пътеводител, но и дневник на пътешественика . Това е "България. Скитане из рая на Земята" на Мария Тарашманова.  Книгата представлява едновременно   пътеводител  и  личен дневник на пътешественика , защото на всяка страница е..

публикувано на 12.07.24 в 16:14

Парламентът прие Правилника за организацията и дейността си

Парламентът окончателно прие Правилника за организацията и дейността си.  Депутатите отхвърлиха предложенията да бъдат тествани за употреба на наркотици и алкохол. Искането на  "Възраждане" беше в Правилника за организацията и дейността на НС да бъде..

публикувано на 12.07.24 в 16:04