Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МРРБ взема превантивни мерки, за да няма бедстващи райони

Снимка: БГНЕС

Нови свлачища в Смолянско от тази нощ налагат движение с повишено внимание по пътищата в района. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова:

Нормално е в ситуация, в която имаме много активизирани свлачища и свлачищни процеси, да има падащи камъни, затова предупреждаваме водачите да карат с повишено внимание, защото това тепърва предстои за съжаление и по пътя Кричим-Девин и пътя Асеновград-Чепеларе. Всяка нощ, включително и тази нощ, имаме активирани, макар и в доста по-малък обем и мащаб, свлачища. Към момента в нашия общ регистър на свлачищата, има регистрирани над 1850 свлачища. Само за последните два месеца над 26 новорегистрирани, много активирали се свлачища на територията на страната.

Министър Павлова увери, че се вземат превантивни мерки, за да няма откъснати селища, бедстващи хора и спиране на тока след започналите снеговалежи в Смолян, Кърджали и Хасково:

И през тази нощ имаше обилен снеговалеж. Превантивно, за да няма откъснати селища, бедстващи хора, защото все пак единственият достъп до Смолянска област е само по път, няма друг достъп, затворихме още снощи пътя за тежкотоварните автомобили като превенция, тъй като искам да ви кажа, че само за тази нощ допълнителната снежна покривка, която се натрупа, е над 25 сантиметра в Смолянска област. По високите места и в Смолян, и в Кърджали също вали сняг, продължава да вали. Републиканските пътища обаче не са затворени, проходими са при зимни условия и там няма проблем. Там, където общините поискат съдействие за по-малките населени места и махали, до които няма достъп, разбира се, ще окажем съдействие. Аз се надявам и на мобилизацията на общините, защото, в края на краищата, те имат ангажимента за общинските пътища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Жълт код за сняг и поледици е обявен за 4 области на страната

Жълт код за сняг и поледици е обявен за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали и Пловдив . 15 сантиметра нова снежна покривка се образува в Смолянска област през изминалата нощ. Въведено е ограничение за движение на автомобилите над 10 тона за цялата..

обновено на 20.03.15 в 10:55
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Колективните органи на ДПС ще вземат решение

Преди днешното заседание в пленарната зала отстраненият от ПГ на ДПС Рамадан Аталай коментира, че движението ще вземе втория мандат и ще предложи разговори с другите политически формации. По повод конфликта в партията той заяви: "Всеки човек от..

публикувано на 11.07.24 в 09:20
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Китай критикува "войнствената декларация" от форума на НАТО

Декларацията на страните членки на НАТО от срещата на върха на алианса във Вашингтон изобилства от "войнствена реторика", а текстът в нея, който се отнася до Китай, съдържа "провокации и лъжи", каза говорител на китайската мисия в Европейския съюз,..

публикувано на 11.07.24 в 09:01

Бойко Димитров, СОС: Призовавам ГЕРБ и БСП да преосмислят позицията си

Докладът на Карлос Контрера и другите двама общински съветници е скандален , заяви пред БНР Бойко Димитров - общински съветник от ПП-ДБ-"Спаси София".  На днешното заседание на Столичния общински съвет се очаква да бъдат освободени от длъжност..

публикувано на 11.07.24 в 08:57

Златко Ангелов: Доган е вечен, всички останали са временни

"Доган, колкото и да е ненавиждан, колкото и да е един потаен политик - стои винаги зад кулисите, успя все пак да обедини турската общност около себе си. Смятам, че повечето турски граждани са за него. За него етническата почва е най-силното, върху..

публикувано на 11.07.24 в 08:24

СОС решава съдбата на ръководителите на ЦГМ, "Метрополитен" и "Топлофикация"

На днешното заседание на Столичния общински съвет се очаква да бъдат освободени от длъжност ръководителите на шест важни общински дружества, сред които Центърът за градска мобилност, Столичният "Метрополитен" и "Топлофикация - София".  Предложението..

публикувано на 11.07.24 в 08:18
Чудотворната икона на Света Богородица Троеручица

Бдение за празника на чудотворната икона на света Богородица Троеручица в Троянски манастир

Братството на Троянския манастир "Успение Богородично" организира тази нощ бдение по повод 12 юли, празник на чудотворната икона на света Богородица Троеручица, която се съхранява от векове в светата обител. Бдението, което братството на..

публикувано на 11.07.24 в 08:00

Край на общественото обсъждане за промените при изпитите за кандидат-шофьорите

Завърши едномесечното обществено обсъждане на промените в наредбите за обучение и изпити на кандидатите за шофьори. Основните изменения са свързани с надграждане и подобряване функционалностите на информационната система за обучение и изпити на..

публикувано на 11.07.24 в 07:52