Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камери ще следят работата и на митничарите, обяви премиерът

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

След камерите, с които се следи работата на полицаите, следват камери и за митничарите, както и въвеждането на електронна система в здравеопазването. Това заяви премиерът Бойко Борисов на кръгла маса за единния цифров пазар чрез електронно управление и дигитално предприемачество.

В момента сега го правим и в митниците. Това така по-тихичко го правим, без много шум. Същото много бихме могли да го копираме направо, а не да го измисляме в електронното здравеопазване. В личната карта си им стои чипа и като си вкараш в компютърчето картата, можеш да си вземеш лекарства от аптеката, можеш да видиш детето как учи в училище. Ние поотделно всяко това нещо го имаме, обясни премиерът

България е на първо място сред страните от Евросъюза по използване на фиксиран интернет. Сега правителството има за приоритет интернет да може да се ползва и в малките населени райони, обеща  премиерът.

Работим много активно, десетки милиони сме заделили това да се случи и в селата. Защото когато искаме да развиваме селско стопанство, фермерство, когато искаме да социализираме и селата, разбира се, бизнесът, който ще отиде там, трябва да има тези възможности, които имат и в големия град. При всички ремонти, които правим сега, залагаме кухи тръби и за оптични кабели за широколентов интернет и в малките населени места, и там, където се разкопае.Това 70% намалява след това цената или разходите, с които бихме могли да оширим мрежата, заяви Бойко Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Нараства рейтингът на Бойко Борисов след връщането му във властта

Наблюдава се спад в доверието в лидерите от левия политически спектър и покачващ се рейтинг на министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на здравеопазването на Петър Москов и на социалната политика Ивайло Калфин, който е и вицепремиер...

публикувано на 20.04.15 в 14:18

Бойко Борисов: България се връща на мястото си на уважавана държава в Европа

България се връща на мястото си на уважавана държава в Европа. Това заяви пред български журналисти в Париж премиерът Бойко Борисов по повод откритата тази вечер в Лувъра изложба "Епопея на тракийските царе". Имаме самочувствието да го кажем, за първи..

обновено на 14.04.15 в 21:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Патриарх Даниил отслужи в Перник архиерейска вечерня

Софийският митрополит и Български патриарх Даниил отслужи архиерейска вечерня с молебен канон на Св. Богородица в пернишкия храм "Свети Иван Рилски“. Камбанен звън възвести пристигането на патриарха. Негово светейшество бе съпроводен от първия викарий на..

публикувано на 07.08.24 в 21:19

Националният превозвач продължава да лети до Израел, но с променени часове от 9 до 13 август

"България Еър" продължава да изпълнява полетите между София и Тел Авив, като по препоръка  на летищните власти в Израел от 9 до 13 август полетите ще бъдат преместени в светлата част на денонощието, съобщиха от националния превозвач.  Подробности - на..

публикувано на 07.08.24 в 21:09

Украйна и Русия евакуират хиляди свои жители от района на границата между областите Суми и Курск

Украйна и Русия евакуират хиляди свои жители от района на границата между областите Суми и Курск - най-новото бойно поле между двете страни. От вчера украински войски водят бой около руското градче Суджа, откъдето преминава последният действащ газопровод..

публикувано на 07.08.24 в 20:44

Локализиран е големият пожар в Сакар планина, избухнал край с. Черепово

Пожарът край харманлийското село Черепово е локализиран, съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров.  "На терен продължават да са 14 екипа на пожарната и 2 тежки машини. Всички пътища в областта са отворени. Изгорелите площи са 12,000..

публикувано на 07.08.24 в 20:29

Египет нареди на авиолиниите си да избягват въздушното пространство на Иран тази нощ

Властите в Египет са наредили на всички свои авиолинии да избягват въздушното пространство на Иран между 1 и 4 ч. по Гринуич тази нощ, което е 4 и 7 ч. сутринта българско време, предаде Ройтерс.  Не се съобщава причина за това нареждане, което се..

публикувано на 07.08.24 в 19:59

Приеха закона за въвеждане на еврото

Без дискусии и дебати Народното събрание прие окончателно Закона за въвеждане на еврото в България. Бяха одобрени текстовете, подкрепени от Комисията по бюджет и финанси. Закона подкрепиха 167 депутати, 48 гласуваха "против", а 13 се..

публикувано на 07.08.24 в 19:55

"Медицински надзор": Не е коректна практиката лекари да имат цени "за българи" и "за чужденци"

Срещу практиката лекари да предлагат различни цени за лечение на българи и на чужденци се обяви директорът на агенция "Медицински надзор" Иванка Динева. Повод за коментара й стана случката, при която семейство от Литва плати 1500 лева за преглед и..

публикувано на 07.08.24 в 19:50