Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания на Радио София по случай 24 май - "Да запеем заедно "Върви, народе възродени!"

В навечерието на 24 май Радио София излиза с кампанията "Да запеем заедно "Върви, народе възродени!".

В началото на работния си ден депутатите получиха от нашите репортери копие от всеучилищния химн по текст на Стоян Михайловски и музика на Панайот Пипков. Идеята ни е - преди един от най-светлите празници за всички българи, да напомним, че културата и образованието са в основата на просперитета на всяко общество и на всеки народ.

Независимо, че живеем в глобализиран свят, един народ е ценен от останалите, само когато е наясно със себе си, когато знае своята история и цени културата и личностите си, допринесли за духовното израстване на нацията. Целта ни е да покажем, че националната идентичност не е просто „напудрена“ фраза, която използваме по време на официални празници, на предизборни кампании или по време на изказвания от трибуната в пленарната зала.

Не на последно място, с кампанията "Да запеем заедно "Върви, народи възродени!" искаме да предизвикаме усмивки и да призовем народните представители да извадят текста на химна по време на официалното честване на 24 май в неделя. Освен това е добре и да вникнат по-задълбочено в текста на Стоян Михайловски, за да обърнат внимание на посланията, които носи той и ценностите, които проповядва.

Хубаво е, когато излизат на трибуната и взимат важни за страната ни решения, да не забравят, че „Народността не пада там, гдето знаньето живей!“.

Чуйте повече от репортерския разказ на Георги Кольовски, а също така може да чуете и анкета със столичани на Яна Спиридонова.

Едни от първите депутати дошли на работа бяха Вили Лилков и Атанас Атанасов - чуйте какво казаха те пред Златина Йовкова. 

Георги Кольовски пък разговаря с Радан Кънев и Велизар Енчев.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия