Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима души са арестувани заради вандалски прояви на стадион "Лазур“ в Бургас

Снимка: БГНЕС

Четирима души са арестувани заради вандалските прояви на стадион "Лазур“ в Бургас, след като варненският "Черно море" спечели купата на България в събота. Това стана след победа с 2:1 над Левски.

Въпреки драконовските мерки за сигурност, стадион "Лазур" беше потрошен от разгневени фенове на сините. Изкъртени бяха стотици седалки, но след бързата намеса на полицията не се стигна до ексцесии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

3000 военни участваха в парада за Националния празник на Испания

3000 военни участваха в парада, с който е Испания отбеляза Националния си празник. Лошото време в Мадрид стана причина за отмяна на авиошоуто и участието на парашутисти в честването. Крал Фелипе VI, кралица Летисия и принцеса Леонор бяха основни фигури на честването на националния празник на Испания. Медиите подчертаха и присъствието на..

публикувано на 12.10.24 в 20:43
Академик Юлиан Ревалски и академик Вася Банкова

Академик Ревалски: БАН създава почти 40% от националния научен продукт

Българската академия на науките създава почти 40% от националния научен продукт. Тя е най-търсеният и разпознаваем партньор в България в международното сътрудничество. Това в словото си повод 155-годишнината от създаването на БАН нейният председател академик Юлиан Ревалски: "И в сегашни дни БАН е водещият научен център на България, в който се..

публикувано на 12.10.24 в 20:23

Гръцкото правосъдно министерство изнесе данни за висока детска престъпност в страната

Министерството на правосъдието изнесе данни за висока детска престъпност Гърция. Предлагат се високи наказания и за родителите. Социалните условия в семейството, слаб родителски контрол и липсващи ценностни модели са основните причини за рязко покачване на детската престъпност, според специалистите. Министърът на правосъдието Флоридис..

публикувано на 12.10.24 в 19:46

РИК Враца разкри 28 подвижни секции за предстоящите парламентарни избори

За предстоящите парламентарни избори Районната избирателна комисия във Враца разкри 28 подвижни секции за избиратели с двигателни затруднения. Мобилни урни за гласуване ще има във всичките 10 общини в областта. Най-много - седем, са в Община Враца, пет ще има в Бяла Слатина, четири в Криводол, три в Мизия, по две в Борован, Оряхово и Роман..

публикувано на 12.10.24 в 19:42

Общините от Югозапада се обявиха в защита на проекта "Грижа в дома"

Сдружението на общините от Югозападна България се обяви срещу закриването на проекта "Грижа в дома", който на този етап е предвиден да бъде спрян от 14-ти януари следващата година. Това ще обрече ще затрудни ежедневието на десетки и стотици хора, които няма да могат да получават необходимата им грижа от социален асистент или помощник, изобщо..

публикувано на 12.10.24 в 19:37

Иран забрани внасянето на пейджъри и уоки-токи на борда на самолетите с граждански полети

Иранската служба по гражданско въздухоплаване на практика забрани внасянето на пейджъри и уоки-токи устройства на борда на самолетите, изпълняващи граждански полети. "Забранява се внасянето на каквито и да било комуникационни апарати, с изключение на телефони", съобщи иранската новинарска агенция ИСНА, като цитира говорителя на службата за..

публикувано на 12.10.24 в 19:23
Християн Мицкоски

Мицкоски: Включването на българите в конституцията на РСМ трябва да се обсъжда "стратегически и с визия"

Темата за включването на българите в конституцията на Северна Македония трябва да се обсъжда "стратегически и с визия", защото тази тема трябва да отвори и гарантира членство в Европейския съюз на Северна Македония въз основа на критериите от Копенхаген, заяви премиерът на страната Християн Мицкоски, предаде БТА. На пресконференция след..

публикувано на 12.10.24 в 19:14