Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янка Такева: Тодор Танев да не обвинява квесторите за изтичането на информация за матурите

| обновено на 11.06.15 в 21:21
Янка Такева
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева призова министъра на образованието Тодор Танев да не обвинява квесторите за изтичането на информация за матурите.

Българският учител не може да направи това. Квесторите са учители от други училища. Те са квестори на ученици, които не са техни. Не подозирам хора от министерството, не подозирам учителите, не подозирам директорите. Моето подозрение е, че може странични хора, които са чули, прочели вече в информационното пространство задачите по литература и по математика, да са ги решили и съответно да са ги подали на изобретателните ученици, заяви Такева отговор на вчерашното заявление на министъра, че в изнасянето информация са участвали няколкостотин учители, предимно от малките населени места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Полицията не е открила данни за престъпление на квесторите при провеждането на матурите тази година

Полицията не е открила данни за престъпление на квесторите при провеждането на матурите тази година, съобщи директорът на Националната полиция старши комисар Христо Терзийски . Той уточни, че ако в случая трябва да бъдат налагани наказания, решението може..

публикувано на 11.06.15 в 14:44
Тодор Танев

Министър Танев: Стотици квестори са изнесли информация за матурите

Започналите за първа година проверки как зрелостниците успяват да получат отговорите за матурите са показали, че квесторите са имали пръст в тази практика, която по думите на министър Тодор Танев, била от години. "След 8.30 ч. съвсем нормално е да има..

публикувано на 10.06.15 в 16:18
Тодор Танев

Тодор Танев: След 8:30 часа има възможности квесторите да разполагат с отговори на матурите

Започналите за първа година проверки как зрелостниците успяват да получат отговорите за матурите, са показали, че квесторите имали пръст в тази практика, която, по думите на министър Тодор Танев , била от години. Не е просто практика. След 8:30..

публикувано на 10.06.15 в 15:41
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атидже Алиева-Вели

ДПС – Ловеч застана "непоклатимо" зад Доган и решението му за оставка на Пеевски

Областният съвет на ДПС – Ловеч излезе с декларация, в която се посочва, че членовете му застават непоклатимо до почетния председател на партията Ахмед Доган и решението му за оставки на Делян Пеевски и останалите в позицията му.  От ДПС – Ловеч..

публикувано на 12.07.24 в 19:03
Снимката е илюстративна

Ограничен е горският пожар между селата Сливка и Сейменци

Пожарът, който избухна по-рано днес в труднодостъпен горски  масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните е ограничен. Огънят е обхванал около 12 декара площ. Причината за възникването му тепърва ще се изяснява. От Регионалната дирекция..

публикувано на 12.07.24 в 18:59

Националният съвет на ПП решава в събота дали да подкрепи ДБ за опит за правителство

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.  "Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на..

публикувано на 12.07.24 в 18:46
Михайло Подоляк

Украйна отново призова за край на ограниченията при използването на оръжия от НАТО срещу цели в Русия

Украйна отново призова за край на ограниченията при използването на доставени от НАТО оръжия срещу цели във вътрешността на Русия. Москва определи подобно разрешение като "опасна ескалация".  В публикация в социалната мрежа "Х" съветникът на украинския..

публикувано на 12.07.24 в 18:43

Шолц потвърди за разкрит план за убийство на директора на "Райнметал"

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди информациите на CNN за разкрит план за убийството на директора на най-голямата германска оръжейна компания "Райнметал". Според американското разузнаване русия е планирала цяла серия от атентат и срещу..

публикувано на 12.07.24 в 18:27
Димитър Пенев

Димитър Пенев: Докато съм жив, ще пазя спомена от успеха ни в САЩ '94

Докато съм жив, ще пазя този добър спомен от успеха на България в Американското лято.  Това каза на рождения си ден в предаването "РадиоТочка" Димитър Пенев, треньорът, извел българския национален отбор по футбол на 4-то място на Световното..

публикувано на 12.07.24 в 18:27

Горският пожар в РСМ продължава да настъпва към България

Горският пожар, който възникна вчера в граничната територия на Република Северна Македония, продължава да настъпва към България и заради силния вятър е стигнал до граничната бразда. 20 горски служители от Югозападното държавно предприятие, както и..

публикувано на 12.07.24 в 18:02