Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куклен спектакъл по Кафка в Малкия сезон на „Сфумато“

БНР Новини
Сцена от спектакъла „Семейство Замза“ по Кафка на студентите по куклено актьорско майсторство от класа на проф. Дора Рускова в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
Снимка: личен архив

Студентите по куклено актьорско майсторство от класа на проф. Дора Рускова в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще участват в програмата на „Малкия сезон“ с дипломния си спектакъл „Семейство Замза“ по Кафка. Постановката на режисьорката Катя Петрова е копродукция с Държавния куклен театър в Сливен, но представлението е за възрастни. Сценографията и куклите са дело на Петя Караджова, а музиката е на Христо Йоцов.

„Семейство Замза“ можете да гледате тази вечер от 18 часа в Театрална работилница „Сфумато“ (с вход свободен), а в „Артефир“ ви срещнахме с режисьора на спектакъла Катя Петрова и с двама от младите актьори – Изабела Иванова и Ангел Калев. В актьорския състав са още Анна-Валерия Бостанян, Велислава Маринкова, Дайяна Димитрова, Иван Шумаров, Любомир Желев и Радослава Неделчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.