Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славена Даскалова & Jazz Orpheus откриват фестивала A to JazZ в София

Български групи ще дадат старта на петото издание на дългоочаквания фестивал A to JazZ на 3 юли от 17.00 часа в Южен парк - 2. Началото на най-обаятелното джаз събитие в столицата ще поставят певицата Славена Даскалова и Петър Петров (Jazz Orpheus) с техния проект Pop & Rock Meets Jazz. Ще чуем известни поп и рок хитове, пречупени през погледа на музикантите, както и новите авторски песни на формацията. След тях на сцената ще излезе родната група Dayo, която ще представи иновативния си и смел поглед върху музиката със свежа комбинация от хип-хоп бийтове и живи инструменти. На сцената ще излезе и българска формация Dirty Purchase със специално шоу за петото юбилейно издание на фестивала, в което се преплитат фънк, блус и соул.
Кулминацията на първата вечер ще настъпи с един от най-великите тромпетисти на всички времена Roy Hargrove. Заедно със своите музиканти той е за първи път в България за откриването на A to JazZ.
Основателят на фестивала Петър Димитров и неговият екип са подготвили и други изненади за публиката.  От 3 до 5 юли ни очаква най-доброто от световната и родна джаз сцена. Фестивалната емоция ще бъде допълнена и от джем сешъни в късните вечерни часове в Studio 5 и базар с млади артисти. Входът за A to JazZ е свободен.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.