Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончо Барбалов с предложения за търговците в столичните паркове

До края на юни приходите от данъци в общинската хазна са в размер на 54.2% от годишния план, съобщи зам.-кметът по финанси

Снимка: БГНЕС

Столичната община планира да въведе работно време за търговците в парковете. Санкциите са от 300 до 2000 лева. Общината предвижда още да отнема разрешителните, ако наемът не е платен повече от месец. Това са предложения на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.

В предаването „Хоризонт до обед“ той посочи, че се планира срокът на разрешителните на търговците в парковете да е до 6 месеца, а не както е сега до 3 месеца. Таксата към общината ще може да се заплаща всеки месец, а не наведнъж за три месеца.

Това са мерки, които ще облекчат бизнеса, убеден е Дончо Барбалов.

Той уточни, че за спазването на работното време на търговските обекти в парка ще следи както Столичния инспекторат, така и Общинската полиция, тъй като има много оплаквания.

От началото на годината са премахнати около 15 обекта, които нерегламентирано са осъществявали търговска дейност. Но с тези промени, които сега съм предложил в наредбите, ще се даде възможност за по-добър контрол, съобщи зам.-кметът.

Той съобщи, че до края на юни приходите от данъци в общинската хазна са в размер на 54.2% от годишния план или 307 млн. лева. Приходите са със 17.8 % повече спрямо 2014-а година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.