Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представителите на "шесторката" са се обявили против отмяната на оръжейното ембарго срещу Иран

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Постигането на споразумение за иранската ядрена програма между Техеран и шестте световни сили – САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Германия, изглежда все по-несигурно.

Ирански медии съобщават, че западните страни са заели по-твърди позиции в преговорите.

Източник, близък до разговорите, е съобщил на иранската държавна телевизия, че представителите на "шесторката" са се обявили против отмяната на оръжейното ембарго срещу Иран.

Представителите на Техеран и шесторката възобновиха преговорите тази сутрин във Виена.

Вчера върховният представител на ЕС за външната политика Федерика Могерини допусна, че споразумение с Иран може и да не бъде постигнато.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Преговорите по ядрената програма на Иран продължават

Поредният срок, който преговарящите страни си поставиха за споразумение върху иранската ядрена програма, изтича в края на деня. Преговорите между представители на Иран и шестте велики сили продължават във Виена. Месеци след рамковото споразумение от..

публикувано на 10.07.15 в 08:53
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев.

Радев за позицията на Мицкоски: Изключително важно е да правим разлика между диалог и преговори

Президентът Румен Радев призова политическите партии да започнат големия дебат как, ако вземат властта, ще направят България по-силна, по-стабилна и по-богата. А по повод изразената от премиера на Република Северна Македония Християн Мицкоски..

публикувано на 13.10.24 в 20:15
Йоав Галант

Йоав Галант: От жизнено значение е да осигурим безопасността на израелците, които живеят на север

Израел няма да позволи на бойците от "Хизбула" да се върнат в селата по южната граница на Ливан, заяви израелският министър на отбраната  Йоав Галант . Въпросните селища са превърнати във военни постове с подземна инфраструктура, "претъпкана" с оръжие,..

публикувано на 13.10.24 в 19:57

Кръводарителска акция под мотото "Усмихни сърце" в Пазарджик

В Пазарджик започна кръводарителска акция под мотото "Усмихни сърце". Кампанията е в памет на двама младежи - Георги Арнаудов и Ангел Здравков, и е организирана от техните приятели.  Инициативата започна преди пет години, след като Георги Арнаудов не..

публикувано на 13.10.24 в 19:35
Палестинците издигат палестинско знаме до разрушената си къща след израелски въздушен удар срещу бежанския лагер Ал-Бурейдж, южната част на Ивицата Газа, 18 юни 2024 г.

Израелската армия разширява офанзивата си в северната част на Ивицата Газа

Израелските войски разширяват операцията, която започнаха в началото на този месец в северната част на Ивицата Газа. Палестинските жертви от последните девет дни са стотици, съобщават местните власти, в анклава, управляван от "Хамас". Много хора..

публикувано на 13.10.24 в 19:23
Снимката е илюстративна, архив.

Моторист блъсна деца със скутери, 14-годишно момче загина, двама са в тежко състояние

Малко след 18:00 часа  моторист е блъснал две момчета със скутери на пътя София - Варна в района на село Български извор. На място е починало 14-годишно момче. Другото момче - на 16 години, и мотористът, които ги е блъснал - на 49 години, са..

публикувано на 13.10.24 в 19:13

Тридневен форум на местните власти в Албена

Тридневният форум на Националното сдружение на общините в Република България започна днес в курортния комплекс "Албена". Представители на местните власти обсъждат в годишната среща настоящите и бъдещите проблеми на българските общини, тяхното..

публикувано на 13.10.24 в 19:10
Спасители работят сред разрушените сгради след израелски въздушен удар по пазар в Набатие, Южен Ливан, 13 октомври 2024 г.

Премиерът на Ливан за искането на Нетаняху ООН да изтегли сините каски: Нова глава във вражеския подход

Най-малко 15 войници от мироопазващата мисия на ООН в Южен Ливан са пострадали при нов инцидент с израелската армия, съобщи Би Би Си като се позова на изявление на ЮНИФИЛ. Рано сутринта два израелски танка съборили огражденията на пункта на..

публикувано на 13.10.24 в 18:21