Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 пожара е имало в Сливенско през уикенда

Снимка: Светослав Цветанов

16 пожара са възникнали в Сливенска област през почивните дни. Те са обхванали общо 114 декара сухи треви и лесонепригодни площи.

Противопожарните екипи са ликвидирали пожарите и са спасили 100 декара посеви, 160 декара иглолистна и 50 декара широколистна гора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Хеликоптер помага в гасенето на пожара край Драгоман

Огромен горски пожар е обхванал 80-годишна иглолистна гора в местността Гребена край Брезник. В същото време вече втори ден горят сухи треви и иглолистна гора на повече от 10 декара над танковия полигон до Сливница. Към мястото е изпратен и военен..

обновено на 10.08.15 в 21:11

Червен код за опасност от пожари в районите на Ямбол, Хасково и Кърджали

Червен код за опасност от възникване на пожари е в сила за районите на Ямбол, Хасково и Кърджали, както и за централната част на Северна България. 18 пожара са гасили огнеборците в Хасковска област през почивните дни. В Силистренско те са 24 . И днес в..

обновено на 10.08.15 в 17:17

Остава опасността от пожари във Видинско

Опасността от възникването на пожари остава в сила за област Видин. Това съобщи началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", комисар Станислав Генчев . Хората подхождат лекомислено към проблема, въпреки предупрежденията..

публикувано на 10.08.15 в 15:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

От "Възраждане" искат пожизнени премии и за треньорите, подготвили параолимпийски медалисти

"Възраждане" са внесли предложение за промени в закона, с които треньорите, които са подготвили параолимпийски медалисти, също ще имат право на пожизнена месена премия.  В Закона за физическото възпитание и спорта са предвидени премии за олимпийските..

публикувано на 10.08.24 в 14:02

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на IV градска болница

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на Четвърта градска болница по решението на Столичния общински съвет за вливането на болницата във 2-ра градска. Това става ясно от разпространена позиция на председателя на Съвета..

публикувано на 10.08.24 в 13:43

Природолюбители събраха десетки чували с отпадъци в Пирин

Инициативата "Промени картинката" събра десетки чували с отпадъци в Пирин планина. Събитието се проведе в рамките на Международния Банско джаз фестивал.  Десетки любители на природата почистиха района около основния път за ски зоната и хижите , както..

публикувано на 10.08.24 в 13:38

Над 2120 военнослужещи с 426 единици техника са участвали в гасенето на пожарите

Над 2120 военнослужещи с около 426 единици техника от различни формирования на Сухопътните войски участваха в гасенето на пожари в различни области на страната. Военнослужещите действат без прекъсване от 12 юли до днес, 10 август, заедно с колегите си..

публикувано на 10.08.24 в 13:35

Протести срещу расизма в Обединеното кралство

Протести срещу расизма ще се проведат по-късно днес в цялото Обединено кралство,  включително пред офиса на партията на Найджъл Фараж. Националното движение "Да се изправим срещу расизма" /Stand Up To Racism/ е основният организатор на..

публикувано на 10.08.24 в 13:24

Издирват истории, свързани с Пенчо Семов и вилата му в Габрово

Екипът, заел се да върне към живот някогашната вила на видния индустриалец Пенчо Семов в Габрово, издирва истории, свързани с мястото и големия дарител. Намеренията на инвеститора са в сградата да бъде обособена музейна част.  Реставрацията на..

публикувано на 10.08.24 в 13:21

По шестима са се борили за едно работно място през юни

През месец юни за едно свободно работно място са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на Агенцията по заетостта. Най голяма е била конкуренцията в областите Габрово и Хасково, там  за една позиция кандидатите са били по 14..

публикувано на 10.08.24 в 13:10