Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът по мярка 121 от Програма за развитие на селските райони ще бъде усвоен


602 проекта са подадени само в първия ден от извънредния прием на документи по мярка 121 от старата Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. Това означава, че въпреки късното отваряне на мярката има интерес и  бюджетът от 50 милиона евро вероятно ще бъде усвоен, заяви в Стара Загора заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов


Той присъства на официалното откриване на Международното специализирано селскостопанско изложение за земеделска техника Бата Агро  2015 – Есен. Заместник-министър Костов посочи още, че по данни на специалисти и фермери около 70 %  от земеделската земя у нас  се обработват с техника, закупена през последните 5-6 години. Огромната част от обновяването на машинния парк на нашето земеделие се дължи на европейските програми, подчерта заместник-министър Костов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.