Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 6 месеца броят на туристите в София е нараснал с 5%

Снимка: БГНЕС
За последните 6 месеца броят на туристите в София е нараснал с 5% в сравнение с миналата година, а приходите от туризъм с 12 процента.

Това съобщи директорът по ОП "Туризъм" към Столичната община Иво Маринов по време на откриването на първото изложение "Празници, обичаи, традиции и туризъм".

Той допълни, че до края на октомври в подлеза на хотел "Балкан" ще бъде отворен нов туристически информационен център. Маринов уточни, че само след няколко месеца Римската Сердика в сърцето на столицата ще се превърне в туристическа атракция.


Според думите му, че на фона на развитието на туризма на национално ниво, столицата отбеляза добри резултати.

София ще бъде домакин на няколко значими събития. Едно от тях е "Детската Евровизия" на 21 ноември, а от 10-15 октомври - 64-ти Конгрес на Международната асоциация и Световния конкурс на барманите, каза още Иво Маринов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.